Още

  Как битовизмът може да убие връзката и как да я спасим?

  Всяка двойка има период на криза. Психолозите твърдят, че това е неизбежно и всъщност помага за укрепване на взаимоотношенията. Първоначалният ентусиазъм отстъпва на поетите отговорности, стрес от мисълта как ще се преживява и т. н. Отделно от това сивата рутина заема голяма част от ежедневието на двамата влюбени.

  Битовизмът и любовта

  Битовизмът неизменно присъства във всяко домакинство, независимо дали е съставено от един, двама, или повече членове. Идват сметките за електричество, вода, интернет… Те трябва да се платят. Нещо се е повредило у дома – налага се поправка. Примерите са безкрайни, а въпросът е един: защо позволяваме на любовта да бъде „задушена“ от битовизъм?

  Всъщност любовта не си е отишла, но сякаш е на много заден план. Това е чувството, когато се опомним и разберем, че я няма онази страст, от която не сме могли да се откъснем преди. За щастие, има спасение от ситуацията. 

  Рутината, която несъзнателно обхваща живота ни

  Рутината създава усещането, че сме поели по коловоз и не ние движим него, а той – нас. И за да се запази една връзка, е необходимо и двете страни да присъстват и да се отдават напълно една към друга поне част от времето. Секс без присъствие не е истинска интимност.

   

  Как да прекъснем рутината и битовизма?

  • На първо място, трябва да светне червената лампа, че нещо не е както преди. Но червената светлина трябва да бъде видяна и от двамата в една връзка. Признаването, че нещо подлежи на промяна с цел да го съхраним, е първата стъпка към справяне с битовизма. С това показваме готовност да обсъдим и предприемем последващи действия.

   

  • Назовете това, което трябва да се промени, с пълна воля да излезете от зоната си на комфорт. Причината да изпадаме в рутина е, че се чувстваме комфортно, неангажирано – не си даваме труд да подновяваме ежедневно ласките, вниманието и грижата. И тъкмо това е подводният камък, който ни подхлъзва….

   

  • Помислете как да се избавите от рутината – пътешествие, изненади, интимни игри от www.passion.bg, опитване на нови храни в екзотичен ресторант, научаване на нови неща, които да правите заедно… Понякога дори не предполагаме колко креативни можем да бъдем и как от само себе си забавленията с лекота ще ни помогнат да преоткрием тръпката и да запалим искрата на страстта.

  ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

  8 исторически факта за секса, за които няма да ви разкажат в училищата и университетите

   

  Сексът след 40 г. е най-страхотен  

   

  • Да развием самодисциплина да не допускаме ново изпадане в рутина и да попречим на битовизма да ни превзема отново. Вероятно това е най-трудното от всичко казано дотук, но всяко усилие гарантирано ще си струва.

   

  • Да отворим умовете си – да бъдем по-приключенски настроени, развивайки способността си да се впускаме в неща, които никой от вас не е правил преди, но могат да се окажат интересни и за двамата. Защо да не променим транспорта или маршрута си? Или да изявим желание за летене с балон? Умението да бъдем „извън рамката“ пряко кореспондира с предната стъпка – отдаденост и самодисциплина, която ще попречи връзката ни да попадне в лапите на рутината, ще ни сплоти и едновременно с това ще направи дните ни по-щастливи и разнообразни.

  ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

  20 секс факта, с които изумително много хора не са запознати

  Редовният секс прави жените по-красиви  

  Живот без секс: кои са асексуалните  

  Секс скандалите, шокирали средновековна Европа

  Още 20 странни факта за секса  

   

  ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

  Десетте най-изневеряващи нации по света

  Нелепи митове за секса, на които всички вярват

   

  Жените за комфорт – сексуалните робини на японските войници

  Как и какво се случвало в султанския харем

   

  Сексът през Средновековието

   

  Съсипаното детство на Ева Йонеско – момичето, което се превърна в секс играчка на 5-годишна възраст

  Сексуалните отношения в епохата на Каролингите

  10-те най-сексапилни жени за всички времена

  Сексът в Древен Египет

  Секс скандалите, които затриха цели империи

   

  Тайните на древния секс

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link