Още

  Как популярните актьори се подготвят за роли на наркозависими

  Да изиграеш ролята на наркозависим не е никак лесна задача за всеки един актьор. Това изисква да имаш специфично и ясно разбиране за начина, по който функционира един човек, който е под въздействието на наркотици. А това не е никак лесно!

  Много велики артисти са приемали именно това предизвикателство – да влязат в кожата на наркомани за определени свои роли. Нека разгледаме как са се подготвяли някои от тях!

  1. Джон Траволта в “Криминале”

  За да се подготви за ролята на хероиновозависимия Винсент Вега в “Криминале” на Куентин Тарантино, Джон Траволта получава адски любопитен съвет. Казано му е, че ако иска да изпита чувството на това да се надрусаш с хероин, то той трябва да се натряска с текила, докато лежи в гореща вана. Траволта решава да опита, а ролята му на Винсент Вега се оказва брилянтна.

  1. Гари Олдман в “Сид и Нанси”

   

  Първоначално Гари Олдман не иска да изиграе пънкаря Сид Вишъс в биографичната лента за фронтмена на Sex Pistols. Той отказва два пъти ролята, преди да бъде убеден от агента си да я приеме. А и от високата заплата, която му се предлага.

  Когато приема ролята на Сид Вишъс, Олдман напълно потъва в нея. За да пресъздаде персонаж, който е силно зависим от хероина, британският актьор решава да се подложи на опасна за здравето диета. В продължение на не малко време, той консумира единствено риба на пара и пъпеш. В края той е толкова недохранен, че е приет в болница.

  1. Хийт Леджър в “Кенди”

   

  В “Кенди” Хийт Леджър играе ролята на поет, който е зависим от наркотиците. За да пресъздаде максимално образа на наркоман, покойният актьор взима радикално решение – той изобщо няма да се появява на слънчева светлина, за да може кожата му да стане максимално бяла. И да наподобява тази на наркоман. Подготовката му обаче не приключва тук. Леджър прекарва известно време с истински наркоман, който нагледно му показва как точно се инжектира хероин.

  1. Джаред Лето в “Реквием за мечта”

   

  Джаред Лето е сред актьорите, известни с огромното си посвещаване на всяка една роля. Изключение не прави и “Реквием за мечта”, в който той играе ролята на младеж, силно зависим от дрогата.

  За да изучи възможно най-добре поведението на наркозависимите, Лето прекарва няколко седмици, живеейки с такива. Нещо повече, той дори има собствена помпа, която използва. За щастие, в помпата му няма наркотик, а най-обикновена вода. Но сигурно схващате идеята – Лето иска да усвои до съвършенство самия акт на това да се друсаш. Също така, той губи толкова много килограми за ролята, че често е пред припадък на снимачната площадка.

  1. Леонардо Ди Каприо във “Вълкът от Уолстрийт”

   

  Това е безспорно една от най-добрите роли на Леонардо Ди Каприо. В този филм той изиграва Джордан Белфорт, който прави милиони долари на борсата. Но също така не пести пари за наркотици, жени, алкохол и всичко останало.

  В един впечатляващ епизод от филма, персонажът на Ди Каприо е толкова надрусан, че дори не може да се държи на краката си. За да види какво точно прави един такъв човек, Ди Каприо кани самия Джордан Белфорт и го кара да се въргаля по земята, докато той го снима с камера. Така Лео успява да види едно към едно, как е изглеждал Белфорт в такъв момент.

  Според собствените му думи, Лео прави и нещо друго. Той влиза в YouTube и намира клипче на смъртно пиян мъж, който се опитва да си вземе бира, но е твърде нафиркан и се въргаля по земята. Вярвате или не, нещо подобно е помогнало на Ди Каприо да направи една от най-добрите роли в своя живот.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link