Още

  Какво е късмет?

  Повечето хора, без колебание ще отговорят на този въпрос по един и същ начин – това е, когато на човек му върви във всичко. Неговият бизнес е процъфтяващ, семейството му е щастливо. Капризната и своенравна съдба се отнася благосклонно към човека, създавайки благоприятни условия.

  Животът доказва, че всъщност късметът не е съдба на избраниците. Всеки може да бъде късметлия. И всеки може да премине мислено през целия си живот и да се увери, че количеството късмет, което е консумирал, е равно на броя на неуспехите.

  Хората обаче възприемат абсолютно различно, както успехите, така и провалите. Някои от тях, след като са получи в ръцете си „паднал от небето късмет“, се стремят да развият и запазят успеха. Други се отнасят към този „дар на небесата“ съвсем различно. Те не разбират, че „птицата на щастието“ е кацнала на рамото им и не правят нищо, за да я задържат.

  Ситуацията е сходна и в случаите на неуспехи и провали. Някои хора се мобилизират от тях и се вдъхновяват да действат, други се отчайват и депресират. Така се налага мнението, че късметът се усмихва на тези, които са способни да хванат „птицата на щастието“ и да я поставят в клетка и които при несполука и в случай на проблеми, показват завидна твърдост на характера.

  Всеки ще намери в живота си много примери, когато незабележими на пръв поглед хора, са застигнати от добро стечение на обстоятелствата и с времето са постигнали значителни успехи. Ще се сети и за такива, които въпреки късметлийските предпоставки, изпитват на гърба си провал след провал. Малко вероятно е това да се обясни само с капризите на „птицата на щастието”. Най-вероятно, има нещо друго и това друго е нагласата у човека за адекватно възприемане на реалността, склонността за поемане на риск, авантюристичното и оптимистично отношение към света и хората в него. С други думи, може да сте много успешни и щастливи и без „птицата на щастието“, ако имате определени черти на характера. Най-основната е голямото желание да се постигнат успехи. Това желание не трябва да бъде еднодневка, а да характеризира живота ви всеки час и ден. Само тогава съзнанието просто е задължено да работи за човека непрекъснато. С течение на времето желанието трябва да се увеличава и в никакъв случай да не избледнява. Съзнанието постепенно свиква с тази нагласа и тя се превръща в конкретни неща, добивайки форми, цвят, мирис. Това осигурява 40% късмет. Все още остават 60%. Какво се включва в тях? Става дума за нормалния и здрав стремеж към всичко ново и непознато. На способността на човека да прави промени в живота, неочаквани за другите, но подчинени на определена логика и цели. За да направите това, трябва да имате достатъчно смелост и кураж. Съдбата обича дръзките, решителните и авантюристите. Ето още 30%, необходими за късмет. Тези, които предпочитат да не рискуват, никога няма да изпитат чувството на победа в живота си и ще се оплакват от съдбата си.

  Останалите проценти също са важни и те могат да бъдат характеризирани с една фраза – способността да се изграждат връзки с другите хора. Простотата в общуването, доверието, искреността и морала винаги ще допринесат за успеха. Така че, късметът зависи от вас самите – от това какви хора сте и какви цели имате. Всеки ден. Цял живот.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link