Още

  9 от най-важните събития, които ще се случат до 2050-та година

  Не е необходимо да сте екстрасенс, за да успеете да предвидите бъдещето. Понякога е достатъчно само да анализирате настоящето.

  Ние от ИскамДаЗнам съставихме списък от седемнадесетте неща, които е най-вероятно да се случат през втората половина на 21-ви век. Сега представяме 9 от тях.

  Очаквайте останалите 8 съвсем скоро.

  1. 2019-та година: на картата може да се появят нови държави

  Остров Бугенвил в Тихия океан формално е автономен регион към Папуа Нова Гвинея. През 2019г. обаче, той може и да се превърне в отделна държава, но само ако по-голямата част от населението му гласува в полза на това по време на референдум. Нова Каледония, която сега е част от Франция, може също да стане самостоятелна държава.

  1. 2020 година: строежът на най-високата сграда в света ще бъде завършен.

  Днес, най-високата сграда на планетата е Бурж Халифа в Дубай, но скоро, през 2020-та, този рекорд предстои да бъде надминат. До тогава, кулата Джеда в Саудитска Арабия ще бъде завършена. Тя ще бъде висока близо 1007 метра.

  1. 2020 година: първият космически хотел ще отвори врати

  Компанията Bigelow Aerospace планира да изстреля в орбита космически кораб, който ще служи като хотел. Тестовете на подобни космически кораби са преминали напълно успешно, а един от тях дори се използва от космонавтите на Международната космическа станция като склад.

  1. 2024 година: ракетата SpaceX ще достигне до Марс

  SpaceX, компанията, основана от Елън Мъск, през 2002 година планира да изпрати товарен космически кораб на Червената планета. А по-късно – да изпратят и първата човешка мисия до Марс.

  1. 2025 година: населението на планетата ще бъде 8 милиарда

  Според изчисления на ООН, през 2025г., населението на Земята ще достигне 8 милиарда души. Експерти считат, че до 2050г. този брой ще нарасне до 10 милиарда души.

  1. 2026 година: строителството на катедралата Саграда Фамилия в Барселона ще бъде завършено

  Строителството на внушителната катедрала е започнало през 1883 година. Най-големият проблем при конструирането й е бил, че са били необходими специални каменни блокове, а направата на само един такъв отнема изключително много време и изисква специално внимание.

  1. 2028 година: Венеция може да остане необитаема

  Това не означава, че града ще бъде напълно потопен под вода. Има големи притеснения обаче, че нивото на водата във Венецианската лагуна ще се повиши до такава степен, че за хората ще бъде невъзможно да живеят в къщите си.

  1. 2029 година: астероидът Апофис ще премине само на 23,860 мили (около 38,399 километра) от Земята

  Според първоначалните изчисления на учените, вероятността астероидът да се сблъска със Земята е била само 2.7%. По-късно обаче, тези изчисления са напълно развенчани.

  1. 2030 година: размерите на ледената покривка в Арктика ще намалеят драстично

  И в момента, размерите на арктическата ледена покривка намаляват с изключително висока скорост. Според изчисленията на някои учени, ледовете в Северния ледовит океан ще се разтопят напълно, малко преди края на 21-ви век.

  ВИЖТЕ ОЩЕ:  Още 8 от най-важни събития, които ще се случат до 2050-та година

   

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови