ян. 10, 2017
6357 Views

Канада обяви интернетът за фундаментално човешко право

Автор:

Историческо решение бе взето в Канада, след като влезе в сила ново правило, обявяващо високоскоростния интернет за основен ресурс, „необходим за качеството на живот“ на всички канадци.

„Бъдещето на нашата икономика, просперитета и обществото ни – всъщност бъдещето на всеки гражданин – зависи от нас да си поставяме амбициозни цели и да въведем всички канадци в 21-и век.“ – казва председателя на Канадската комисия по радио, телевизия и телекомуникации.

Канада обяви интернетът за фундаментално човешко право

„Тези цели са амбициозни. Няма да е лесно да ги постигнем и ще струват пари. Но нямаме друг избор.“

С новата стратегия, комисията иска да предостави на 100% от канадците достъп до надежден, бърз, неограничен интернет. Поставената цел е скорост от 50Mbps за сваляне и 10Mbps за качване. Към 2015г 82% от канадците имат достъп до такъв интернет.

Допълнително, комисията е открила фонд за подкрепа на проекти в региони, които не покриват тези изисквания и ще отпусне допълнителни $750 милиона към сегашния бюджет през следващите 5 години.

„Канадците поискаха вседостъпен интернет, поддръжка в отдалечените общности, висока скорост, неограничени планове и гаранции за минимално качество на интернета. Ще направим всичко и няма причина други страни по света да не последват нашия пример. Много държави са изправени пред същите предизвикателства като Канада, особено що се отнася до доставянето на надежден, високоскоростен интернет до отдалечените населени региони. Тези предизвикателства могат да бъдат преодолени, но за целта са нужни истински политици.

 

 

loading...
Категория:
Технологии
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *