юли 7, 2017
2751 Views

Коалиция от 1.2 милиарда души изрази подкрепа за Парижкото споразумение преди Г20

Автор:

Срещата на Г20 в Хамбург наближава и всички очи са вперени в игрите между президента Тръмп и останалите световни лидери – особено Ангела Меркел, Еманюел Макрон и разбира се Владимир Путин. Сред камарата от проблеми, климатичните промени ще са на преден план, което поставя Америка и все по-голямата й изолация срещу останалите 19 представители на срещата.

Не е изненадващо, че коалициите подкрепят мерките срещу климатичните промени – от обединени големи бизнеси до Климатичния съюз, бипартизанска група от 12 американски щата – всички започнаха да обявяват своята подкрепа за Парижкото споразумение. Една такава група, Коалиция Under2, направи подобно изявление, което е забележително с това колко мащабно е.

Зад пакта от 176 града, пръснати в страни по целия свят, стоят 1.2 милиарда души и около $29 милиарда комбиниран БВП – около 1/3 от глобалната икономика. Това е най-голямата и гласна подкрепа към Париж досега, заедно с обединените усилия на Китай и Европейския съюз.

„Парижкото споразумение включва почти всяка страна в света и е от съществено значение международната подкрепа за него да продължи. Във време, когато действията срещу климатичните промени трябва да станат по-решителни, вярваме че е критично важно да не правим компромиси, дори когато това налага да работим без пълния състав от Г20.“ – се чете в изявлението.

Коалицията твърди, че подкрепа и действия на правителствено ниво няма да бъдат достатъчно и съдействие с регионалните власти е задължително, за да се борим с некотнролируемите климатични промени.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Коалицията е кръстен на целта на споразумението – да се направи необходимото, за да не се повиши до края на века глобалната температура с повече от 2°C. Членовете й работят директно с правителствени представители за създаването на нисковъглеродни инфраструктури, програми и икономики. От Пекин до Лондон, Ню Делхи и Ню Йорк, действия се предприемат от най-високо до най-ниско ниво.

 

loading...
Категория:
Земя
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *