юли 8, 2017
17406 Views

Индия засади 66 милиона дървета за 12 часа

Автор:

Преди дни Индия засади повече от 66 милиона дървета за 12 часа, надминавайки собствения си рекорд от миналата година.

Постижението е от неделя в Мадхя Прадеш, голям щат в централна Индия. Между 7ч сутринта и 7ч вечерта, тълпи от доброволци засадиха 66 630 000 дървета.

Предишният рекорд отново е поставен от Индия през 2016г, когато за 24 часа бяха засадени 49.3 милиона дървета в северния щат Утар Прадеш. Предстои рекордът да бъде разгледан от Гинес, но по всичко изглежда, че това е само формалност.

На Парижката конференция за климата Индия си постави за цел до 2030г да има 95 милиона хектара гори. Правителството е отделило $6.2 милиарда за изпълнението на целта и окуражава всички 29 индийски щата да се включат.

Индия няма най-добрата репутация, когато става въпрос за зелени инициативи през последните десетилетия. Към момента страната е един от най-големите замърсители с въглеродни емисии (вярно, все пак е с население 1.3 милиарда). Лошото качество на въздуха в градовете също е проблем, както и изгарянето на въглища, липсата на канализация и изгарянето на биомаса.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Този имидж на замърсител обаче постепенно започва да остава в миналото. Индия продължава да се движи нагоре към голяма световна сила и се полагат изключително големи усилия икономиката й да влезе в 21-и век, като се правят инвестиции в зелена енергия и опазване на природата.

loading...
Етикети:
· ·
Категория:
Земя
loading...

Comments to Индия засади 66 милиона дървета за 12 часа

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *