Още

  Индия засади 66 милиона дървета за 12 часа

  Преди дни Индия засади повече от 66 милиона дървета за 12 часа, надминавайки собствения си рекорд от миналата година.

  Постижението е от неделя в Мадхя Прадеш, голям щат в централна Индия. Между 7ч сутринта и 7ч вечерта, тълпи от доброволци засадиха 66 630 000 дървета.

  Предишният рекорд отново е поставен от Индия през 2016г, когато за 24 часа бяха засадени 49.3 милиона дървета в северния щат Утар Прадеш. Предстои рекордът да бъде разгледан от Гинес, но по всичко изглежда, че това е само формалност.

  На Парижката конференция за климата Индия си постави за цел до 2030г да има 95 милиона хектара гори. Правителството е отделило $6.2 милиарда за изпълнението на целта и окуражава всички 29 индийски щата да се включат.

  Индия няма най-добрата репутация, когато става въпрос за зелени инициативи през последните десетилетия. Към момента страната е един от най-големите замърсители с въглеродни емисии (вярно, все пак е с население 1.3 милиарда). Лошото качество на въздуха в градовете също е проблем, както и изгарянето на въглища, липсата на канализация и изгарянето на биомаса.

  Този имидж на замърсител обаче постепенно започва да остава в миналото. Индия продължава да се движи нагоре към голяма световна сила и се полагат изключително големи усилия икономиката й да влезе в 21-и век, като се правят инвестиции в зелена енергия и опазване на природата.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link