Още

  Кое животно дебне най-дълго време жертвата си?

  Сибирският тигър един от най-търпеливите хищници в животинското царство. Той дебне плячката си дни наред и е изключително злопаметен. Има описан случай с ловец, който бил много добре запознат с терена и обикалял с обучени кучета. Успял да рани един тигър, но той избягал. Котката постепенно се оправила и възстановила силите си, но не била забравила за случилото се.

  Тигърът тръгнал да си отмъщава, като открил ловеца по миризмата му и го тероризирал непрекъснато. Всяка вещ, която се намирала извън колибата и човекът бил докоснал, тигърът разкъсвал и после се скривал обратно в гората. Ловецът разбрал какво се случва и се барикадирал за следващите няколко дни. Когато си помислил, че вече е в безопасност, той тръгнал към приятел, който живеел на близо, за да го помоли да се оглежда за озверелия тигър. Двамата се разбрали, че ако кучетата залаят, ще му дойдат на помощ. Няколко дни по-късно ловецът бил открит разкъсан в колибата си, десетте кучета били с прекършени гърла и всички пушки изпочупени. Тялото на ловеца изглеждало така, сякаш тигърът си е играл с него в продължение на часове – като котка с мишка.

  Известно е, че тигрите атакуват пушките, които разпознават като опасни за тях. Също така са способни да си отмъщават и това не е първият подобен случай.

  Други търпеливи хищници са алигаторите. Те също могат много дълго време да дебнат плячката си. Алигаторската костенурка пък, освен че е сред най-големите сладководни костенурки и притежава една от най-силните захапки, може да чака толкова дълго време, че по черупката и расте мъх. Тя се заравя на дъното и стои с отворена уста и изплезен език, който е розов и във формата на червей, за да привлича рибите.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови