дек. 13, 2017
9433 Views

Кратка история на 4 епични раздели

Автор:

Тезей и Ариадна

Бащата на Ариадна – критския цар Минос ѝ поверява своето най-скъпо притежание – лабиринта. Ариадна обаче се влюбва в Тезей и му дава червена вълнена прежда, днес известна като „нишката на Ариадна“, която той да размотава, навлизайки в лабиринта, където трябвало да победи чудовището Минотавър. Тезей го убива и успява,благодарение на нишката, да намери своя път обратно. Той бил благодарен на Ариадна и избягва с нея в Атина, но по-късно я изоставя, докато тя спяла на остров Наксос.

Юлий Цезар и Косуция

Още преди Юлий Цезар да се превърне в могъщ владетел, той имал връзка с младата Косутия. Историците не са сигурни дали връзката им е била официална, но е сигурно, че Цезар прекратява отношенията си с нея, за да започне връзка, която да е по-подходяща за него и неговото положение. В крайна сметка той се влюбва в Корнелия Цина, с чиято помощ започва кариерата си като римски владетел.

Ейбрахам Линкълн и Мери Оуенс

Преди да стане президент на Америка и да срещне своята половинка Мери Тод, Ейбрахам Линкълн има връзка с жена от Кентъки на име Мери Оуенс. Сестрата на Мери – Елизабет, се опитала да свърже двамата млади, които обаче никога не се били срещали. Линкълн, който обичал да се шегува, казал на Елизабет, че ще се ожени за сестра ѝ ако тя е съгласна да се премести в Илинойс. По-късно, когато тя се съгласява, Линкълн изпраща множество писма на Мери, в които я убеждава, че тя всъщност не иска да се премества и да живее с него. Може би е било по-лесно да не предлага брак на първо място.

Уолис Симпсън и Ърнест Алдрик Симпсън

Магнетичният Алдрик Симпсън изоставя първата си съпруга, за да сключи брак с красивата Уолис Уорфилд. Бизнесменът обаче се изненадал, когато след време Уолис го напуска заради уиндзорския херцог Едуард VIII. Заради тази любов херцогът е принуден да избере между жената, която обича и короната. Както е известно, Едуард избира Уолис и двамата прекарват остатъка от живота си обикаляйки света.

loading...
Категория:
Любопитно
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *