Още

  “Рев“ – най-опасният филм в историята на киното

  През 1969 година Типи Хедрен и тогавашният ѝ съпруг Ноел Маршал работят в Африка, когато един ден забелязват как прайд лъвове се отправя към една изоставена къща. Животните вдъхновяват Хедрен и Маршал и те решават, че ще напишат сценарий за филм веднага щом се върнат у дома. За съжаление те не знаят, че филмът им ще се превърне в една от най-злополучните продукции във филмовата индустрия, правени някога.

  Филмът на Хедрен и Маршал е наречен „Рев“ и снимките по него започват през 1974 година. В него Типи играе главната роля, но участват и много други членове на семейството – самият Ноел Маршал, неговите синове Джон и Джери, както и дъщерята на Типи – Мелани Грифит. Филмът проследява историята на едно семейство, което е атакувано от животни в джунглата.

  За целта Хедрен и Маршал търсят помощта на дресьори, но никой не иска да им заеме 30-40 лъва, както се изисквало от сценария на филма. Двамата са разочаровани, но скоро решават сами да отгледат лъв. Те го настаняват в собствения си дом, но след многобройните оплаквания от съседите, двамата се преместват в ранчо извън Лос Анджелис, което да е по-подходящо за новия им любимец. По-късно те започват да отглеждат в ранчото още лъвове, тигри и дори африкански слонове.

  По време на снимките почти всяка сцена, която е с участието на лъвове, била импровизирана и заснемана с няколко различни камери. На снимачната площадка винаги имало около стотина души, както и около 150 необучени лъвове, тигри, леопарди и гепарди. Въпреки първоначалния план, според който снимките трябвало да бъдат завършени за 9 месеца, на екипа му отнема цели 5 години, докато завърши заснемането на филма. Междувременно нараняванията се превръщат в ежедневие за снимачния екип.

  Режисьорът Ян де Бонт е нападнат от лъв, вследствие на което получава 220 шева. Хедрен счупва крак, след като е изхвърлена от един от слоновете, докато се опитвала да балансира върху него. Освен това тя също е ухапана от лъв – инцидент, който е включен във филма. Дъщеря ѝ Мелани Грифит също е атакувана от един от лъвовете и получава 50 шева. В един момент всички се страхуват, че след едно от нападенията има вероятност тя да загуби окото си.

  Маршал също бива нападнат от животните няколко пъти. При един от инцидентите тялото му е одрано от гепард. Отнема му няколко години, докато се възстанови напълно. Братът на Маршал също е ухапан, а помощник-режисьорът Дорон Каупър е атакуван в гърлото, има наранявания по главата, гърдите и крака.

  По-късно ранчото се наводнява, при което декорът е унищожен и са убити три от лъвовете. Това допълнително усложнява завършването на снимките, които и без това са се проточили във времето. Тогава Хедрен коментира, че са решени да завършат филма, защото смятат, че той ще има огромен успех. Въпреки това, „Рев“ се оказва катастрофа. В крайна сметка той се оказва прекалено скъп, отнема прекалено много време, за да бъде завършен и не се представя добре, когато е пуснат в кината за първи път през 1981 година.

  По време на снимките се случват общо около 70 нападения от животни. Голяма част от тях са заснети и включени във филма. Предвид това „Рев“ е смятан за най-опасния филм, правен някога. Типи Хедрен дори оспорва тези цифри, споделяйки, че нападенията са били около 100. По-късно тя казва, че съжалява, че е позволила огромни лъвове да живеят заедно със семейството ѝ.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link