Още

  5 награди, които не искате да спечелите

  Вероятно сте чували за наградите „Дарвин“, които се присъждат на хора, които поради своята собствена глупост са загубили живота си. Това определено е награда, която никой не иска да спечели. Изненадващо е обаче колко много такива още има. Представяме ви 8 от тях:

  Наградата „Bookseller/Diagram Prize” – за най-странно заглавие на книга

  През 2013 година тази награда бе връчена на Реджиналд Бакели за книгата му „Goblinproofing One’s Chicken Coop: And Other Practical Advice in Our Campaign Against Fairy Kingdom” (все още няма български превод). Сред участниците са книги като: „God’s Doodle: The Life and Times of the Penis” на Том Хикман и “How Tea Cosies Changed the World” на Лоани Прайър.

  Наградата „Стела“

  През 1992 година се прочу случаят на жена, която осъжда „Макдоналдс“, защото не са я предупредили, че кафето ѝ е горещо. Тази награда, която се присъжда за „безразсъдни съдебни дела“ е кръстена на нея. Ето и един от примерите – 57-годишният Рой Питърсън Младши от Вашингтон завежда дело срещу производители на сушилня, защото чифт панталони са унищожени в нея. Той иска да му бъдат заплатени 65 462 500 долара за загубата. Точно така – над 65 милиона долара за панталони! Питърсън се представя сам в съда, плаче за загубата на панталоните си и твърди, че в историята не е имало по-завладяващ случай от неговия.

  Състезанието „Bulwer-Lytton Fiction Contest”

  Това не е точно награда, а състезание за най-лошо първо изречение в роман. Победителят през 2012 година е Кати Браянт от Манчестър, която пише:

  „Докато ѝ казваше, че я обича, тя се взираше в очите му въпросително, защото бе забелязала, че той има демодекоза, а малките демодекси се втурваха към корените му, за да изядат секрецията на мастните жлези като всяка от женските снасяше по 25 яйца във всеки корен, причинявайки възпаление… и ако очите действително са прозорците към душата, неговата душа се нуждаеше от разравяне“.

  Наградата „Food in Mouth”

  Сигурни сме, че веднага бихте се сетили за някого, когото да номинирате за тази награда. Тя се присъжда на публични личности, които са направили изключително объркан коментар. Дори бившият губернатор на Масачузетс – Мит Ромни я е печелил за своята реч, в която казва: „Вярвам в Америка, в която милиони американци вярват, че Америка е това, в което милиони американци вярват. Тази Америка обичам аз.“

  Награди „Златна малинка“

  От 1980 година със „Златна малинка“ се награждават актьори. За разлика от Оскарите обаче, които се присъждат на хора от кино индустрията, справили се отлично в своето поле на работа, „Златна малинка“ се присъжда на онези от тях, които са се представили най-лошо. През 2013 година „Здрач: Зазоряване“ – част 2 печели в категориите: Най-лоша режисура, Най-лоша главна женска роля, Най-лоша поддържаща мъжка роля, Най-лоша екранна двойка, Най-лоша част от поредица филми и Най-лош дизайн на костюмите.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link