Още

  Крилатите хора

  Мистериозни и загадъчни крилати създания са известни на хората от незапомнени времена. Те са част от фолклора на почти всяка култура. В легендите на народите по света се съдържат многобрйни техни описания. За да бъдат обяснени тези митове, съществуват много хипотези: мутанти, пришълци от паралелни светове, призраци, демони ангели или „най-обикновени“ извънземни. Любителите на сензации вече близо век създават хипотези за произхода на „крилатите хора“.

  Според някои от тях, това е представител на изчезнал вид едър бухал или сова, тъй като очите му отразяват светлината.

  Други допускат, че са човешки мутанти, който се появили в резултат на тайни военни експерименти.

  Описанията от страна на свидетели, които твърдят, че са виждали подобни „крилати хора“, рядко съвпадат. Всеки ги „виждал“ в различен вид: човек-молец, човек-прилеп, човек-муха и т.н. Общото в разказите е, че го описват като сиво хуманоидно същество, но значително по-едро.

  Обаче за един вид от „летящите хора“ описанията на очевидците съвпадат подозрително, за да се твърди, че става дума само за зрителна измама или халюцинация. Мнозина от тях, при това в различни географски райони, твърдят, че това създание има огромни червени очи, които оказват силен хипнотичен ефект върху онзи, който гледа в тях. Има също крака, подобни на човешките. Разбира се, по-сериозните биолози и зоолози смятат съществуването му за много съмнително.

  Но как да се обяснят твърденията на стотици свидетели? Всички техни описания съвпадат в следните параметри: ярки, кръгли светещи очи; огромни криле с дължина около три метра; телохосложение на хуманоид, само без ръце – вместо тях криле; черно, маслинено, сиво и сходно оцветяване.

  Разказите на очевидците съвпадат и в това, че при появата на съществото всичко пред техните очи се размивало и просто било невъзможно да се разпознават ясни черти или форми на лицето. Това подсказва, че летящият човек може би има хипнотични способности.

  Статуя на Летящия човек в  Пойнт Плезънт

  Първите документирани свидетелства за това явление може да се намерят в специлаизираните американски военни архиви.  Там, например, се съхраняват показанията на Уилям С. Лемб за срещата му с летящ човек.

  Това се случи, когато Уилям бил на лов. Той чул странен звук, който идвал отгоре. Когато вдигнал поглед, видял силует, напомнящ човек, само че с криле. Съществото кацнало близо до дървото, зад което се криел ловецът. Уилям искал да го настигне, но то изчезнало.

  В същите архиви е фиксиран и случаят с две семейства недалеч от градчето Пойнт Плезант. Те пътували с автомобил към дома на свои приятели, когато неочаквано видели червени светещи очи на гигантско същество с криле. Почувствали силен световъртеж и внезапно изтощение; шофьорът с последни сили успял да натисне газта и да се отдалечи от съществото. След малко състоянието им се нормализирало и нататък пътували без инциденти.

  След това в същия район били събрани още доста свидетелства на очевидци, които давали подобни показания. Свидетелката Марсела Бенет разказва, че такова същество се появило внезапно, сякаш от нищото, като надавало пронизителен писък. Някои представители на местната администрация решили, че става дума за гигантска чапла. Но учените смятат, че поне едно е ясно: това не е човек, нито птица или прилеп. Също така са уверени, че подобно същество не би могло да прелети аеродинамично дори един метър, нито да остане във въздуха за по-дълго време, развивайки някаква подходяща скорост. Причината е проста: такова създание, с тегло явно около 150 кг, за да лети, трябва да има по-дълги криле.

  В Русия също са забелязвали подобно същество. Известният пътешественик В. Арсениев пише за това в своята известна книга „Дерсу Узала“. Още по съветско време много хора виждали „летящ човек“ по крайбрежието в Приморския край. Това се случвало в околностите на планината Пидан, а очевидци били хора, които трудно се поддават на зрителни измами: ловци на кожи, геолози, граничари. Граничарски патрул дори успял да стреля и да улучи създанието, защото помислили, че е диверсант – но труп не бил намерен.

  Пак там геолози видели такова същество през 1956 г. Те летели със самолет-двуплощник и пилотът внезапно забелязал пред себе си създание, което размахвало криле и приличало на гигантска птица. Те опитали да го заобиколят, но съществото нападнало самолета. Пилотът с големи усилия успял да кацне на летището, тъй като долното крило било подбито и изкривено от удара. После се оказало, че в обшивката са останали късове черна кожа и парчета от плътта на странния нападател.

  Туристи видели подобно същество през 1990-те години и дори има запазени видеозаписи, където може да се види, че създанието наподобява прилеп, но с човешко лице. Според описанията, то прилича на онова, което наблюдавали в американския Пойнт Плезант през 1960-те години.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link