юни 27, 2010
4952 Views

Музика от бъдещето

Автор:

Науката за музикалните инструменти (органология) е наука за човешкото състояние. Всяка култура се определя от музиката си и във всяко кътче на света музикалните инструменти са различни, за да предават тази уникалност.

Ейгенхарп

В разработка от вече 8 години и бюджет от 16.5 милиона долара, Ейгенхарп е чудо на технологията. Има 120 клавиша, вградени функции за запис и прослушване и безброй вариации на звуци, които могат да се качат. Свири се чрез клавиши, потупване и мундщук. Резултатът е все едно слушате цяла група.

Електрическа цигулка

Електрическата цигулка е част от новите хибридни музикални инструменти, които имат потенциала да станат основна част от модерната музикална сцена. Вибрациите преминават през електронна обработка и се трансформират във всеки един звук.

Тенори-Он

Не, това не е първата сносна портативна версия на Minesweeper, с това бебче се прави музика. Мрежата от 16х16 светодиода на Тенори-Он реагира на допир и може да се програмира и впечатлява както начинаещи, така и професионалисти.

Самчилиян

Това е нов клавишен инструмент, като всеки клавиш отговаря на отделна, неопределена нота. Докато човек свири, функциите на всяка част от инструмента се променят постоянно, позволявайки голям диапазон на изразяване.

Метални топчета

Вместо самите те да генерират звук, металните топчета задействат предварително зададени звуци. Просто поставяте топчета в някое гнездо и получавате звук.

Хапи дръм
[pro-player width=’586′ height=’350′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=IRGqSHZLqlw[/pro-player]

Хапи е точно това, което изглежда – метален барабан с отвор в основата, който позволява на изпълнителя да контролира силата на звука.

Хидролофон

Това е нещо като воден орган. Водата излиза от дупките на инструмента, а човекът ги запушва с пръстите си, което задвижва вътрешен механизъм от дискове и кранове, които произвеждат звук.

Нарисувай звука

Има много начини да си направите това устройство, но принципът му на работа е един и същ – прави затворена верига между молива и вас например. Синтезатор превръща съпротивлението в звук.

iPhone окарина

С помощта на вградените сензори за движение и сензорния дисплей, вашият iPhone се превръща в музикален инструмент. Програмата засича движението на въздуха и го превръща в звук.

loading...
Категория:
Технологии
loading...

Comments to Музика от бъдещето

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *