мар. 9, 2018
7465 Views

Най-атрактивният конкурс за красота в Африка

Автор:

Стандартите за мъжка красота в цивилизованите страни се различават от тези в Африка само в някои детайли. И там момичетата харесват мъже, които се грижат за себе си и знаят как да се обличат добре. Заради конкурса, момчетата влагат много енергия, време и пари, за да се облекат, а момичетата избират измежду тях най-ярките и най-красивите. Конкурсът е толкова важен, че всички представители на племето пристигат на него.

Участниците дебело намазват лицата си с различни цветове. Червеният цвят олицетворява куража и смелостта, жълтата охра говори за мистични сили, а бялото се сравнява със смъртта. Черната боя откроява по-добре белите зъби на участниците. Направена е от пепел на животински кости. За повече елегантност момчетата се обличат в цветна памучна тога до петите и се украсяват с масивни мъниста. Главите им са покрити с чалми или широкополи, изработени от слама, шапки. Някои мъже се обличат толкова умело, че трудно могат да се разграничат от доста миловидните дами.

Интересно нещо се случва в нигерийското племе водабе. Този номадски народ е известен с ежегодния мъжки конкурс за красота, който се организира на празника ворсо. Той се провежда в края на септември и продължава една седмица.  Конкурсът се оценява от жени. Момичетата от журито оценяват участниците по тяхната височина, усмивка, ръст и издръжливост. Мъжете се включват в различни състезания: яздят камили, ловуват, пеят и танцуват ритуалния танц геревол. По време на танците те стискат зъби, затварят очи и изпадат в транс. За да издържат на такъв танц в горещата Сахара, участниците често пият специална напитка от ферментирала кора, която има халюциногенен ефект.

Всяко момиче може да отиде до фаворита си и да го удари по рамото. Това означава, че тя го избира за съпруг! Така тя официално може да се ожени и това се счита за „брак по любов“. След такива кратки романи се появяват деца и се обновява генетичния фонд на общността в селото. Победителят в турнира може да избере много на брой момичета и да бъде с тях един месец.

Интересно е, че дамите от това племе се смятат за едни от най-красивите жени в Западна Африка.

По време на водабе се оценяват три неща: красота, животновъдство и семейство. Племето се занимава с развъждане на добитък и доставяне на месо до стотици села от езерото Чад до атлантическото крайбрежие на Сенегал.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Без да знаят, тези невероятни хора отхвърлят половите стереотипи на красотата. Те наистина не обичат да се свързват с чужденци, а дори и на родния им език, „водабе“ означава „защитени хора“. Тази красива оригинална култура е истинско съкровище.

loading...
Категория:
Любопитно
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *