Още

  Най-откачените туристически атракции

  Падате ли си по екстремните изживявания? Да си го признаем – дори скачането с парашут и бънджи скоковете не са това, което бяха. Вече всичките ви приятели са го правели. Ако наистина искате нещо уникално, което ще накара приятелите ви да ви помислят за луд, имаме няколко предложения за вас.

  Танк под наем в Минесота

  Пейнтболът е за женчовците. Какъв е смисъла да стреляш по хората, ако няма никаква опасност да ги убиеш? В Минесота можете да захвърлите детските играчки и да изживеете мечтата на всеки мъж – да прегазваш всичко по пътя си зад волана на машина от времето на войната във Виетнам.

  Само за няколкостотин долара ще ви позволяват да се повозите на истински танк и да причините невъобразимо разрушение. На площ от 80кв.км. можете свободно да стреляте с картечници и всякакви артилерии, за да задоволите жаждата си за разрушение.

  Срещу още няколко долара дори ще можете да преминете с чудовищната машина през няколко автомобила. За съжаление колите се избират предварително и не можете да сгазите Мерцедеса на идиота, който ви е препречил пътя тази сутрин.

  Сред крокодилите в Австралия

  Крокодилите са ужасяващо напомняне за ерата на динозаврите и имат една от най-силните захапки в животинското царство. За безстрашният авантюрист, който си търси смъртта не е достатъчно само да ги види в зоопарка – трябва да влезете във водата и да им се изсмеете в лицето. Именно за такива случаи една компания в Дарвин, Австралия е изградила Клетката на смъртта, в която можете да прекарате 15 минути сред 6-метрови, тежащи по 1 тон машини за убиване.

  И кое е най-хубавото? Ами клетката е от прозрачен плексиглас, което само увеличава реализма както за участниците, така и за огромните териториални влечуги, в чиито дом навлизате.

  Яздене на лъв

  Стената от плексиглас обаче прекалено ви отдалечава от опасните хищници, нали? За ваш късмет има един зоопарк в Буенос Айрес, Аржентина, където срещу малка такса и подпис, че носите цялата отговорност за живота си, можете да яздите истински лъв.

  Ако не си падате по лъвовете, тогава за вас има тигри, леопарди и мечки. В общи линии отварят клетката и ви дават да правите каквото си искате. Вземете с вас и децата! В крайна сметка, какво толкова може да се обърка?

  Спусни се по хълма в огромна топка

  Хората опитват какви ли не неща, за да активират естествения отговор на тялото да оцапа гащите. Било е просто въпрос на време преди някой да погледне към стръмния склон и да си помисли „Иска ми се да вляза в огромна прозрачна топка и да се пусна надолу”. Така се е родил зорбингът.

  Най-новият екстремен спорт идва от Нова Зеландия и е нужно само да влезете в огромна надуваема топка и да се изтъркаляте по стръмното със скорост 50км/ч. Не ви звучи достатъчно бързо? Не забравяйте, че през цялото време биете главата си в стените на топката, все едно сте в центрофуга със собственото си повръщано.

  Надвесване от най-високите сгради в света

  Кулата CN в Торонто е най-високата структура в западното полукълбо. Но какво щеше да му е интересното на това, ако не можехте да се надвесите от ръба, докато гледате как животът ви минава пред очите?

  Атракцията се нарича EdgeWalk и ви предлага възможност да се надвесите от 550 метра височина и да разгледате канадския пейзаж, макар на няколко метра до вас има напълно безопасно място, направено точно за тази цел.

  В най-ясните дни се оказва, че може да се види на 150км отвъд канадската граница, чак в щата Ню Йорк.

   

  Разходка сред отровните растения

  Дори най-закоравелите приключенци се нуждаят от малко почивка от време на време, за да се насладят на природата. Ако търсите възможност да направите това, като в същото време да не се лишавате от риска за живота си, какво ще кажете за градините Алнуик във Великобритания, където е най-голямата колекция от смъртоносни растения в света?

  Към днешна дата в градините има близо 100 различни вида отровни растения – от бучиниш до рицин и стрихнин. По някаква случайност присъстват и растения като марихуана и халюциногенни гъби, но твърдят, че това е единствено с образователна цел.

  Разходка над 2000-метрова пропаст

  Ядосвате ли се, защото сте отишли до Китайската стена, но властите не са ви разрешили да се спуснете по нея с ръчно направено въже от чаршафи и бодлива тел? Зарежете тази работа. Направо отидете в планината Хуашан.

  Планината се издига на повече от 2100 метра височина и привлича почитатели на адреналина, които искат да изкачат известният като  „най-смъртоносния в света” маршрут. При липсата на незначителни неща като обезопасителни въжета или мрежи, катерачите вървят по пътека от дъски, на която не могат да се разминат двама души. Това е единственото нещо, което стои между вас и двукилометровото падане.

  Скок с бънджи във вулкан

  Какво толкова му е екстремното на бънджито? В крайна сметка, ако въжето се скъса, най-много да си вземете студена баня. Добрите хора от Volcano Bungee имат нещо точно като за вас. В Пукон, Чили можете да скочите директно в кратера на активния вулкан Виларика от хеликоптер.

  На цена от около 10 000 долара това също така е и най-скъпият бънджи скок в света. 100-метровото въже ви спуска само на 200 метра над кипящата лава – толкова близо, че ще опърли космите в носа ви. Само се надявайте пилотът на хеликоптера да е изчислил височината правилно, иначе ще сте платили 10 бона за най-якото викингско погребение.

  Още по-готиното е, че след като скочите, не можете да се качите обратно в хеликоптера. Трябва да висите със 150км/ч в продължение на 60 километра, докато се върнете до летището, надявайки се да не улучите някой електрически кабел по пътя.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link