Още

  Най-притеснителните факти относно Ислямска държава

  Така наречената Ислямска държава (ИДИЛ) е най-зловещата и голяма терористична организация в света в настоящия момент. Ислямските екстремисти от ИДИЛ са отговорни за най-кървавите атентати и прояви на насилие в последните години, като организацията оперира на огромни площи в Близкия Изток.

  Можем само да се надяваме, че в скоро време световните сили ще успеят да елиминират тази заплаха. А докато очакваме това да се случи, предлагаме ви няколко интересни факта, свързани с Ислямска държава.

  ИДИЛ е най-богатата терористична организация в света

   

  Има много начини, по които Ислямска държава генерира приходи. Сред тях са бизнес с петрол, изнудвания, трафик на хора, кражби, контрабанда и други. ИДИЛ установява и данъци и такси в регионите, които контролира. Сред активностите на организацията влизат дори и банковите обири.

  Организацията постоянно привлича нови членове от цивилизования свят

   

  Макар и животът в Западния свят да е много по-развит в сравнение с този в Близкия изток, ИДИЛ постоянно привлича поток от нови членове именно оттам. Изчислено е, че вече около 4000 души са напуснали Запада, за да се влеят в редиците на Ислямска държава. Организацията разполага с развита машина за пропаганда, използвайки най-вече интернет и социалните мрежи.

  Изнасилванията са награда за верните членове на ИДИЛ

  Ако служите вярно и лоялно на Ислямска държава, ще получите някои награди за това. Включително и възможността да изнасилвате жени на регулярна база. Най-гнусното е, че повечето жертви на изнасилванията са момичета, които дори не са пълнолетни. ИДИЛ разполага с широка мрежа от секс робини, които използва и за собствено удоволствие.

  Дори останалите терористи смятат ИДИЛ за твърде жестоки

   

  Ислямска държава са толкова жестоки, че дори и останалите терористични организации го признават. Един от наследниците на Осама бин Ладен презира ИДИЛ до такава степен, че посъветва Ал Кайда да скъса всички възможни връзки и контакти с организацията. Самият той смята, че ИДИЛ са способни на варварство, което достига до крайност. И което не е по силите дори на Ал Кайда и останалите подобни фракции.

  Обезглавяването на хора е средство за пропаганда

  Добре известно е, че Ислямска държава има навика да обезглавява някои от своите пленници. Най-вече онези, идващи от Запада. Това обаче не е просто забавление за терористите, а по-скоро ход с цел пропаганда. Ислямска държава вярват, че по този варварски начин те подсилват чувството на страх на останалия свят. Това е и една от основните им цели. Още по-страшно е, когато малки деца участват в екзекуциите на ИДИЛ и ги извършват вместо възрастните им събратя.

  ИДИЛ разполага с огромна база от тунели, които да използва в битка

   

  Не си мислете, че е толкова лесно просто да пратите една армия в Близкия изток, а тя да се справи с Ислямска държава. Напротив, битката в пустошта би била жестока и дълга. До голяма степен това е и заради обширната и огромна мрежа от тунели, които воините на ИДИЛ могат да използват по време на сраженията. Нещо, което би проточило евентуална война за дълго време занапред.

  Организацията разполага със солиден брой хакери, които ѝ служат

  Както вече уточнихме, ИДИЛ използва до голяма степен интернет, социалните мрежи и модерните технологии. За целта организацията се е сдобила с не малко способни кадри и хакери, които да поддържат битката в глобалната мрежа. С други думи, ИДИЛ е способна не само на атентати по добре познатия начин, но и на кибер атаки в мрежата. Плашещо, нали?

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови