сеп. 8, 2017
10317 Views

Няколко интересни кино факта

Автор:

1. „12 години робство“ – 2013 година

За да успее по-добре да влезе в ролята на алкохолик, Майкъл Фасбендър често мажел мустаците си с алкохол, за да може колегите му актьори да реагират естествено на миризмата – както биха реагирали ако усетят миризмата на пиян мъж срещу тях.

2. „Земята на зомбитата“ – 2009 година

По време на заснемането на филма Уди Харелсън е арестуван за притежание на марихуана, което забавя снимките с един ден.

3. „Ще се лее кръв“ – 2007 година

Всяка сряда вечер, докато редактирали кадрите от филма, режисьорът Пол Томас Андерсън и колегите му вечеряли с пържола и чиста водка, за да поддържат духа на героя Даниел Плейнвю (изигран от Даниел Дей-Люис).

4. „Седем“ – 1995 година

По време на сцената, в която Милс гони Джон Доу в дъжда, Брад Пит пада и наранява ръката си. Малко след това медицинският екип решава, че Пит има нужда от операция.

5. „Реквием за една мечта“ – 2000 година

По време на емоционалния монолог на Елън Бърстин, операторът без да иска отклонява камерата от актрисата. Причината е, че монологът на Елън го разплакват и не можел да вижда добре заради сълзите. Въпреки проблема, сцената е включена във филма както е заснета в оригинал.

6. „Криминале“ – 1994 година

Червеният шевролет на Винсънт Вега принадлежал на Тарантино – режисьора на филма, но е откраднат по време на продукцията на филма.

7. „Кингпин“ – 1996 година

Бил Мъри наистина успява да направи 3 поредни страйка. Реакцията на тълпата е истинска и всъщност е за самия актьор.

8. „Бандите на Ню Йорк“ – 2002 година

Даниел Дей-Люис не можел да понася мазната си коса, докато пресъздавал Бил в „Бандите на Ню Йорк“, затова веднага след заснемането на филма подстригал косата си.

9. „Форест Гъмп“ – 1994 година

След като микрофонът бива премахнат по време на речта му, Форест казва: „Понякога, когато хората отидат във Виетнам, те се връщат при майките си без крака. Понякога изобщо не се прибират. Това е много лошо.“

10. „Боен клуб“ – 1999 година

Когато един от членовете на Боен клуб пръска свещеника с вода, се забелязва лекото поклащане на камерата. Това е така, защото операторът не можел да спре да се смее, докато заснемал сцената.

11. „Извънземното“ – 1982 година

В някои сцени извънземното е управлявано от 10-годишно момче, което било родено без крака, но умеело да се движи на ръце перфектно.

12. „Армагедон“ – 1998 година

По време на снимките Бен Афлек попитал режисьора Майкъл Бей: „Няма ли да е по-лесно да научим астронавти да използват пробивни машини, вместо да учим сондьорите как да бъдат астронавти?“ Бей казва на Афлек да мълчи.

loading...
Етикети:
· · ·
Категория:
Филми
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *