Още

  Най-прочутите проклятия в света

  Вероятно сте чували за някои проклятия, които са оказали влияние върху живота на хората. Това случайно съвпадение ли е или е феномен, предопределящ съдбата на мнозина, които вярват, че са били прокълнати?

  След смъртта на известната певица Ейми Уайнхаус, която умира на 27 години, както и много други музиканти, сполетени от същата съдба, хората започнали да мислят, че проклятието на Клуб 27 наистина съществува. Ето кои са най-известните проклятия, които изглеждат като нещо повече от легенди и случайни съвпадения.

   Клуб 27

  Проклятието на „Клуб 27” засяга група много известни музиканти, които умират на 27-годишна възраст. В „Клуб 27” се оказали известни музиканти като Робърт Джонсън (умрял през 1938 г. без явна причина), Брайън Джоунс (1969 г., удавен в басейн), Джими Хендрикс (1970, задушен от повръщане след приемане на хапчета за сън и вино), Джанис Джоплин (1970 г., свръхдоза хероин), Джим Морисън (1971 г., сърдечен арест), Кърт Кобейн (1994 г., самоубийство, като Кобейн казал на сестра си, че би искал да попадне в „Клуб 27”).

  Макар че това са най-известните музиканти, които се появяват в „Клуб 27”, в списъка са включени и други, около 40 души, които не били толкова популярни, но също така станали официални членове на този клуб. Списъкът бил попълнен с още една знаменитост – Еми Уайнхаус, която починала на върха на славата си на 23 юли 2011 г. от сърдечен удар, причинен от алкохолна интоксикация.

  Джеймс Дийн и „Малкото копеле“

  Джеймс Дийн е известен холивудски актьор от 50-те години на миналия век. Най-известният му филм е „Бунтовник без причина“, а „Малкото копеле“ той наричал своя автомобил Porsche 550 Spider. Актьорът умира при автомобилна катастрофа зад волана на колата, веднага след като я купил. Актьорът Алек Гинес казал на Дийн, че неговата кола изглежда зловеща, предсказвайки смъртта му седмица след покупката на автомобила. .

  Освен това, след инцидента продали части от автомобила, които също донесли нещастия на своите собственици. Гумите на Поршето, сложени на нова кола, се спукали почти едновременно много скоро след покупката им и колата излетяла от трасето. Трой Макхенри и Уилям Ашдрайд аварирали по време на автомобилна надпревара. Техните коли били оборудвани с резервни части на „Малкото копеле“. Списъкът може да бъде продължен …

  Проклятието на Супермен

  Говорят, че създателите на героя Супермен Джери Сигел и Джо Шустър го проклели, защото били измамени от компанията „DC Comics“, за която работели и от която не получили никакви пари за труда си. Актьорът Джордж Рийвз, който играел Супермен в поредицата, се самоубил. Друг актьор – Кристофър Рийвс, който изиграл супергероя в по-късните филми за Супермен, паднал от кон, което довело до приковаването му на инвалидна количка в продължение на 9 години. Той умрял през 2004 г. от сърдечен арест.

  Проклятието на диаманта „Хоуп“

  „Хоуп“ може би е най-известният диамант в света. Той бил откраднат от челото на идол през 17-ти век. Свещениците на храма наложили проклятие върху камъка, което е валидно от няколко столетия. Непосредствено след кражбата, камъкът бил продаден на френски търговец на скъпоценности. Скоро след това в Константинопол го нападнали бесни кучета. Преди смъртта си търговецът успява да представи диаманта на краля на Франция Луи XIV, който нямал и понятие, че „Хоуп” може да донесе нещастие.

  Принцеса де Ламбал, която носела този камък през цялото време, била убита по време на Великата френска революция. Тъжна съдба споходила и министъра на финансите на краля, който взел камъка. Той приключил живота си в затвора. Всички бижутери, свързани с този диамант, завършили живота си при странни обстоятелства, включително и самоубийство, като Жак Колот. Учените обаче отхвърлят теорията за проклятието, наложено на диаманта, като твърдят, че такива истории служат за промоция на камъка, за да бъде продаден по-успешно.

  Проклятието на Текумсе

  Това проклятие има много имена, включително „Президентското проклятие“ или „Проклятието на нулевата година“. То е свързано със серия от странни закономерности, отнасящи се до смъртта на американските президенти, избирани през годините, завършващи на 0, от 1840 до 1960 г.

  Проклятието е свързано с президента Уилям Харисън, когато бил все още  губернатор. Той се опитал да подкупи коренните американци с цел да завземе земята им. Завладял селото на лидера Текумсе, което било разположено на брега на река Типуканое. Братът на Текумсе, когото наричали „Пророка“, проклел Харисън и предсказал, че ще умре по време на управлението. Това важи и за всички останали президенти до седмо коляно, които щели да бъдат избирани в годините, завършващи на 0, както и в годината, в която бил избран Харисън.

  Проклятието на плачещото момче

  В света винаги има много и различни мистерии и загадки. Но тази история е забележителна, тъй като очевидците са стотици. Тя получава името “Плачещото момче”, на една от картините на испанския художник Бруно Амадио (1911-1981 г.). Този уважаван художник подписва своите творби като Браголин, така че е по-известен с това име. По едно време той рисува серия картини, всяка от които изобразява плачещо дете. Твърди се, че това са лицата на деца от сиропиталище, което изгоряло по време на войната. А според легендата „Плачещото момче“ всъщност е синът на Браголин.

  Художникът нарочно го разплаквал като го плашел с огън, за да го рисува. Тормозът продължил с месеци и в един момент малчуганът не издържал и проклел баща си, пожелавайки му сам да изгори. Няколко седмици след това момчето починало от пневмония, а Браголин изгорял в дома си. Всички купувачи на „Плачещото момче“ оставали без покрив над главите си, след като домовете им мистериозно изгаряли. Оцелявала единствено картината.

  ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ: Мистерията около картината “Плачещото момче”

  Проклятието на Полтергайст

  „Полтергайст“ е трилогия филми на ужасите, първият от които излиза на бял свят през 1982 г. Невероятно насилствената природа на лентата, както и нейният сюжет, породили много загадъчни слухове около филма. Фактите обаче не могли да бъдат отхвърлени: четирима от членовете на екипа починали в периода между излизането на първия и последния филм, сред които била 12-годишната актриса Хедър О’Рурк. Говорят, че причината за проклятието е, че за някои от сцените са били заснети истински трупове.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link