Още

  Натварлал – мъжът, който продава Тадж Махал цели три пъти

  Някои хора мечтаят да се къпят в пари. Да станат известни. Да имат всичко материално, за което могат да се сетят. Някои действително работят усърдно за постигане на мечтата си – с честен труд и много работа. Други пък избират по-лесния начин и в крайна сметка стигат до там, че да си позволят да продадат дори Тадж Махал.

  Митлеш Кумар Сристава, по-познат като Натварлал, е роден в Бихар, Индия през 1912 година. Той е известен индийски измамник, който неколкократно продава Тадж Махал, символът на Индия – Червената крепост, както и Parliament House of India, заедно с 545-те члена в нея.

  Натвартал успява да измами хиляди хора от различно потекло и използва повече от 50 псевдонима, за да сменя самоличността си. Той е майстор на дегизировките, използва невероятни методи, за да мами и е перфектен в подправянето на подписите на различни известни и влиятелни личности. Натвартал често мамел богати индустриалци, измъквайки от тях огромни суми пари, представяйки се за социален работник или за бедняк в нужда. Освен това, измамникът често лъжел собственици на различни магазини, лъжейки че не разполага с пари и плащайки им в чекове, за които по-късно ставало ясно, че са фалшиви.

  Интересното е, че Натварлал не е мразен от хората, с които се познавал. В селото, в което той израства, хората твърдят, че той не е направил нищо, с което да ги опозори. Банке Прасад, 76-годишен мъж, който познава Натварлал от ранните му години на измамник, казва: „Той не извършваше насилие. Не нараняваше никого, той обираше само богатите. Натварлал беше луд гений.“

  Натварлал е издирван за повече от 100 неразрешени случая и е търсен в 8 щата. Осъден е на 113 години лишаване от свобода, но всичко на всичко излежава не повече от 20. Арестуван е 9 пъти, но всеки път успява да избяга или използва измама, за да се освободи и да изчезне. Фактите около смъртта му са неясни, но се твърди, че умира през 2009 година. В момента е наричан „най-големият измамник на Индия“, а по житейската му история има и филм, наречен„Raja Natwarlal”.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link