Още

  Необикновени факти за някои видове животни

  Майката опосум носи своите малки на гърба си

  След като малките опосуми се родят, те не са готови веднага да се изправят пред опасностите на природата, затова обикновено прекарват следващите 2 седмици на гърба на майка си. Когато пораснат достатъчно, те започват да падат едно по едно.

  Птиците имат нужда от гравитация, за да преглъщат

  Първоначално от НАСА смятат, че е добра идея да вземат на една от космическите мисии птици, но планът им не сработва. Скоро те разбират, че птиците не могат да преглъщат, ако няма гравитация. Те не могат да се хранят в космоса.

  Тъгата, а не пълнолунието е причината вълците да вият

  Въпреки че понякога вълците вият, за да отблъскват другите далеч от своята територия, учените са открили, че някои от тях са по-чувствителни. Някои проучвания показват, че вълците вият, като по този начин се опитват да открият отделилите се членове от глутницата им. Колкото по-близка връзка има виещият вълк с изгубените членове, толкова по-усърдно вие той, опитвайки се да ги намери.

  Октоподите са самотници

  Обикновено октоподите са самотници като някои от тях дори се крият сред подводните скали. Те обикновено предават изключително малко знания на своите потомци.

  Жирафите спят по 20-30 минути дневно

  Жирафите спят прави и то по около 20-30 минути дневно. Те правят това, защото е необходимо да са нащрек и да се предпазят от евентуална атака на хищници.

  Зъбите на бобрите никога не спират да растат, затова те непрестанно трябва да гризат

  Ако бобрите спрат да гризат, зъбите им ще пораснат до такава степен, че ще станат прекалено големи и ще им пречат да се хранят.

  Мишките усещат, когато други мишки изпитват тъга

  Учените от Университета в Монреал са установили, че мишките изпитват емпатия, когато друга мишка е тъжна или изпитва болка.

  Гарваните никога не забравят лица

  Изследвания на учените посочват, че ако гарванът се чувства заплашен от човек, той ще запомни лицето му до края на живота си и ще го атакува при всяка възможност, която му се отдаде – понякога с помощта на други гарвани.

  Зебрите не могат да спят сами

  За зебрите спането винаги трябва да е групово. По този начин мъжките предпазват женските.

  Козите имат приблизително 360-градусово зрение

  Забелязвали ли сте, че козите имат хоризонтални зеници? Оказва се, че това им е в помощ, защото позволява на животните да имат 320-340-градусово зрение (хората имаме само 160-210-градусово зрение).

  Буркан мед би струвал 182 долара, ако пчелите работеха на минимална заплата

  Изчислено е от sadanimalfact.com.

  Мозъкът на алигатора тежи колкото 5 бисквитки

  Алигаторите безспорно са интересни същества. Техният мозък обаче тежи средно около 8.4 грама (човешкият е около 1300 – 1400 грама).

  Медузите нямат сърце

  Медузите нямат кости, мозък и сърце. При някои от тях водата представлява 97% от масата на тялото им.

  Горилите могат да се заразяват от хората

  Те могат да се разболеят от почти всички болести, от които могат да се разболеят и хората.

  Дългопетите се самоубиват ако ги докоснем

  Дългопетите са изключително срамежливи и лесно се стресират. Когато личното им пространство е нарушено, те удрят главите си в дърветата, за да се самоубият.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link