Още

  Невъзможното изкуство на Ли Уей

  Роден през 1970г. в селско семейство, малко от хората, които са го познавали са могли да си представят, че Ли Уей ще стане световноизвестен артист. На 19-годишна възраст, като много младежи по онова време, Ли отива да живее в Пекин, търсейки слава и успех. Оценките му не са достатъчно добри, за да го приемат в престижната Академия по изкуствата и през 1993г. Ли отива да учи в частен колеж по ориенталски изкуства, където изучава рисуване. Обикновените картини и традиционните учители там се оказали твърде скучни за него и той се отказва само след година.

  Борейки се за прехраната си, Ли Уей сменя много и най-различни работни места, но скоро си дава сметка, че независимо колко работи, никога няма да има достатъчно пари и време за да се отдаде на собственото си изкуство. След като се сприятелява с независим артист, Ли напуска работа и прави радикална промяна в артистичната си насока. Той се учи на фотография и видео и през 1997г. се отдава изцяло на изкуството си. Странно и уникално, то позволявало на младия артист да комуникира с публиката и дори да ги включи в артистичния процес. Чрез изкуството си Ли Уей успява да създаде и манипулира собствените си фантазии.

  Ли Уей беше така любезен да ни предостави част от снимките си, за да го представим и на вас. Ако искате да видите всички му творби, посетете сайта му – www.liweiart.com

  [nggallery id=101]

  Всички снимки в тази статия принадлежат на артиста Li Wei и са използвани с неговото разрешение!

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link