Още

  Невероятната история на Марджъри Маккол – живяла веднъж, погребана два пъти

  След като през 1705 година се разболява от непозната за лекарите болест, ирландката Марджъри Маккол умира. Докторите и близките й решават да я погребат възможно най-бързо, за да не се разпространи онова, което я е убило. В бързината съпругът на Марджъри я погребва, без да махне ценния пръстен, който носела, тъй като тялото на покойната било надуто, а нямало време да се занимава с такива подробности. Това превърнало Марджъри в мишена за крадците, някои от които дочули сред суматохата за скъпия пръстен.

  Вечерта след погребението на Марджъри, още преди пръстта върху ковчега й да е улегнала, крадците се появили и започнали да копаят. Те бързо достигнали до ковчега, отворили го и когато видели пръстена, започнали да го дърпат от пръстите на покойната. Тъй като тялото й било подуто, те не успели да се справят с това и решили да отрежат целия й пръст. Щом кръвта й потекла, Марджъри се събудила от дълбоката кома, в която била изпаднала и започнала да крещи от ужас и уплаха.

  Съдбата на крадците остава неизвестна и до днес. Според някои истории няколко от мъжете умрели на място, след като видели как „мъртвата“ възкръсва. Други твърдят, че крадците избягали и никога повече не посмели да откраднат каквото и да било.

  Случилото се с Марджъри обаче е известно. Тя успява да излезе от собствения си гроб и да се прибере до дома си. Съпругът й Джон, който бил лекар, бил у дома с децата си, когато чул силни удари по входната врата. Той казва на децата си „Ако майка ви беше жива, бих се заклел, че това е начинът, по който тя чука“.

  Когато Джон отваря вратата и вижда съпругата си Марджъри, облечена в дрехите, с които била погребана, а от ръката й да се стича кръв, той се свлича на пода и умира. Погребан е до мястото, на което съпругата му била погребана малко преди това.

  Марджъри се омъжва повторно и ражда още няколко деца. Когато в крайна сметка умира наистина, тялото й е върнато в Ирландия, на мястото на което надгробната й плоча все още стояла. Този път на камъка били добавени думите „Живяла веднъж, погребана два пъти“.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link