фев. 26, 2016
21918 Views

Осъдиха мъж на 2 години затвор за насилие над куче в Канада

Автор:

Майкъл Ърл Хил трявало да остави куче на роднини в приют, но вместо това вързал муцуната и краката му с изолирбанд и го захвърлил на една поляна. За щастие кучето е спасено (благодарение на две други кучета) и вече е добре. Хил е осъден на две години лишаване от свобода във федерален затвор и има забрана да гледа животни през следващите 25 години.

Джесика Хемс и Адам Есипу дали на Хил $60 да закара седемгодишния им териер в приют за животни, защото новородената им дъщеричка е алергична към кучета. По неизвестни причини той решил да го измъчва и да го обрече на бавна и болезнена смърт.

Осъдиха мъж на 2 години затвор за насилие над куче в Канада

За щастие Джъстис е открит на поляна зад спортен магазин в Уиндзор, Онтарио, когато Дийн Кресуел разхождал своите кучета.

Малкото беззащитно същество имало толкова здраво увит изолирбанд около муцуната си, че едва дишало. Вероятно са му оставали няколко часа живот, преди да се задуши в ужасяваща агония.

Осъдиха мъж на 2 години затвор за насилие над куче в Канада 2

След като Кресуел спасява Джъстис, той се обръща към Facebook, за да открие насилника на Джъстис. Само след няколко дни бившият стопанин на кучето предава Хил на обществото за защита на животните. Той е арестуван и обвинен за измъчването на Джъстис. Съдът отказва да го пусне под гаранция и го затваря в изолатора, за да го предпази от гнева на други затворници.

Осъдиха мъж на 2 години затвор за насилие над куче в Канада 3

Кресуел започва и петиция с искане Хил да бъде осъден на максималната 25-годишна присъда. Успява да събере 65 000 подписа, които представя пред съда.

На 1 февруари Хил изненадващо решава да се признае за виновен. Съдът в Онтарио го осъжда на 2 години затвор плюс три години пробация.

Що се отнася до Джъстис, той вече се оправя и има стотици желаещи да го осиновят.

 

loading...
Категория:
Животни
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *