Още

  Педро Родригес Фило – убиецът на други престъпници

  Педро Родригес Фило е отговорен за най-малко 70 убийства, 10 от които извършва преди да навърши 18-годишна възраст. Жертвите на Фило не са обикновени хора, които срещал случайно на улицата. Описван като „перфектния психопат“, Фило преследвал други престъпници и хора, които са му навредили по един или друг начин.

  Животът на Фило бил труден още от момента, в който се появил на бял свят. Той е роден през 1954 година в Минас Жерайс, Бразилия. Роден е с дефект на черепа вследствие на побой, нанесен от баща му, докато майка му била бременна с него.

  Фило извършва първото си убийство, когато е само на 14. Жертвата бил заместник-управникът на града, в който живеел. Мъжът наскоро уволнил бащата на Педро, който работел като училищен пазач, заради предполагаема кражба на храна от училището. Затова Фило го прострелва с пушка.

  Второто му убийство се случва скоро след първото. Фило убива истинския крадец на храна от училището. След това той заживява в Можи дас Крузис в Сао Паоло. Там той убива един дилър на наркотици и участва в няколко обира. Там е и мястото, на което Фило се влюбва. Жената е Мария Олимпия и двамата живеят заедно, докато тя не е убита от няколко членове на престъпна банда.

  Смъртта на Мария предизвиква Фило да извършва още убийства. Той проследява няколко от мъжете, свързани с убийството ѝ и когато ги открива, Педро ги измъчва и убива, опитвайки се да изкопчи информация за мъжа, който отнема живота на любимата му.

  Следващото убийство, извършено от Педро, също е за отмъщение. Този път жертвата е неговият собствен баща – същият човек, заради когото Фило извършва своето първо убийство. Бащата на Педро бил в затвора, след като убива майка му с мачете. Педро посещава баща си в затвора, където го убива, намушквайки го с нож цели 22 пъти.

  В крайна сметка Педро е арестуван на 24.05.1973 година. Той е вкаран в полицейски автомобил заедно с други двама престъпници, един от които бил изнасилвач. Когато полицаите отварят вратата на автомобила, те откриват, че Фило вече е убил изнасилвача.

  Тук започва съвсем нова глава от престъпния живот на Педро. Изпратен в затвор, където бил обграден от престъпници, Фило просто не можел да понесе обстановката. Зад решетките той убива най-малко 47 от затворниците. Той твърдял, че е убивал единствено онези, които според него заслужавали да бъдат наказани по този начин.

  По време на интервю, Фило споделя, че изпитвал удоволствие да убива други престъпници. Макар че е осъден на 128 години лишаване от свобода, престъпленията, които извършва докато е зад решетките, допринасят за увеличаване на присъдата му, която е променена на 400 години. Но според бразилските закони максималната присъда за лишаване от свобода е 30 години.

  Фило излежава още 4 допълнителни години заради убийствата, извършени зад решетките и е освободен през 2007 година.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови