Още

  Подземни цивилизации

  Теорията, че Земята е куха е базирана на древни легенди от много култури и според нея в кухината на Земята живеят технологично напреднали цивилизации. Ето някои от най-известните легенди.

  Агарта

  Това е най-известното име що се отнася до цивилизациите в кухата Земя. Столицата на Агарта е Шамбала и основният източник на информация за нея е биографията „Димящия бог“ от норвежкия мореплавател Олаф Янсен. В нея той разказва за пътешествието си под земята и двете години, които е прекарал с хората в Агарта. Разказва се, че войни и катаклизми са принудили тези хора да живеят под земята. Едни от най-известните места, през които може да се стигне до Агарта са през планината Шаста в Калифорния, под която се намирал град Телос, както и през Манаус в Бразилия, Тибет, границата между Монголия и Китай, планината Епомео в Италия и пирамидата в Гиза.

  Първото публично научно доказателство за съществуването на Агарта е случката през 1947 г. когато адмирал Ричард Бърд от американската военноморска флота летял до северния полюс. Вместо да мине над полюса, той всъщност влязъл във вътрешността на земята. В неговия дневник, той разказва, че влязъл в хлътналия интериор на земята, с другите и пътували 17 мили над планини, хълмове, реки, зелена растителност (флора ) и животински свят (фауна). Той намерил градове и процъфтяваща цивилизация. Външната температура е била 74 по Фаренхайд. Неговият аероплан бил поздравен от летящи машини от тип, какъвто не бил виждал никога преди. Те го придружавали до невредимата страна, където той бил грациозно поздравен от емисарството на Агарта. След почивката, той и неговата група били заведени да поздравят кралят и кралицата на Агарта. Те му казали, че той бил допуснат да влезе в Агарта, заради високият му морал и сърдечност в характера. И още, че са разтревожени за безопасността на планетата, и че много от техните хора напускали с кораби, като те се страхували за стабилността и безопасността на планетата. Слуховете за подвизите на тези посветени хора били премълчавани от американското правителство.

  Според Александър Д`Алвейдър (1842г.-1909г.) тайните, знанията и всички богатства на Агарта „ще станат достъпни за човечеството, когато то заживее според християнските божи заповеди, който някога са били издълбани в плочите от Мойсей“.

  Расата на титаните
  Рисунка: alexiuss

  Една от най-интересните и противоречиви истории за подземния свят е така наречената Мистерия на Шейвър. През лятото на 1943г. в редакцията на списание Невероятни истории пристигнало писмо от Ричард Шейвър (1907г.-1975г.). То било прочетено пред екипа на списанието като шега. Шейвър твърдял, че е открил тайните на древна изгубена цивилизация и предложил записките си като доказателство. В крайна сметка писмото било публикувано през Януари 1944г. и предизвикало бурни реакции и дебати дали написаното е истина или измислица.

  Шейвър разказал, че Земята някога била населена от свръх раси, най-известната от които били Титаните. Те построили огромни градове под повърхността на Земята. Били като богове, но радиоактивността от Слънцето започнала да им влияе и ставали зли. Така преди 12 000 години Титаните напуснали Земята, като оставили само тези, които вече били повлияни. Човешката раса произлязла именно от изоставените титани.

  Древните
  Рисунка: jermilex

  В статията си „Кухото земно кълбо – мит или реалност“, Брад Стайгър пише за древна раса, която населявала земята преди милиони години и по-късно се преместила под повърхността. Древните са хора, които живеят много дълго и са изключително интелигентни. Те избягвали контакта с хората на повърхността, но често отвличали децата им, за да ги отглеждат като свои собствени.

  Нагите

  Според древна индийска легенда, на Земята има подземна раса от хора, приличащи на змии, които живеят в градовете Патала и Богавати. Според легендата те обявили война на Агарта. Описвани са като напреднала раса с изключително развити технологии. Също така презират хората и ги отвличат, измъчват и ядат. Казва се, че до градовете им може да се стигне през Кладенеца на Шешна в Бенарес, Индия.

  Водния град
  Рисунка: aksu

  Преди години в ледените води на Севера, на другия край на света германска подводница открила голяма система от подводни тунели, които водели до красив подводен град под ледените шапки на полюса. Ловците в Аляска пък твърдят, че тайнствени снежни хора живеят под ледовете. Виждани са много рядко и са описвани като високи светещи хора, които говорели с много странен музикален глас.

  Някои права запазени!

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link