мар. 16, 2014
54505 Views

Последните древни племена

Автор:

По света има хиляди племена, някои от които живеят в пълна изолация, и с които все още не сме контактували. Трудно е да си представим как племена с напълно отделни езици, култура и обичаи, запазили се хиляди години, успяват да съществуват и днес, в модерния и изпълнен с технология свят. Оказва се обаче, че бъдещето им не е толкова светло и може би ставаме свидетели на изчезването на много от тези уникални култури.

Фотографът Джими Нелсън си е поставил за цел да документира тези бързо изчезващи общества, за да ни останат поне снимките от тях. „Не започнах този проект с очакването, че бих могъл да спра света да се променя. Просто исках да създам един визуален документ, който да напомни на нас и на бъдещите поколения колко красив и различен е бил някога света.“

1. Казахи

Последните древни племена

Казахите произлизат от тюркски, монголски и индоирански племена и хуните, населявали териториите между Сибир и Черно море. Те са полу-номадски народ и бродят из планините и долините на западна Монголия от 19-ти век. Днес монголските казахи наброяват около 100 000 души.

Последните древни племена

Последните древни племена

2. Химба

Последните древни племена

Химба е древно племе от високи и снажни пастири. От 16-ти век насам те живеят в разпръснати селища, водейки почти непроменен живот и са преживели много войни и суши. Племенната структура им е помогнала да оцелеят на едно от най-екстремните места за живот на планетата.

Последните древни племена

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
История
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *