Още

  Последните древни племена

  По света има хиляди племена, някои от които живеят в пълна изолация, и с които все още не сме контактували. Трудно е да си представим как племена с напълно отделни езици, култура и обичаи, запазили се хиляди години, успяват да съществуват и днес, в модерния и изпълнен с технология свят. Оказва се обаче, че бъдещето им не е толкова светло и може би ставаме свидетели на изчезването на много от тези уникални култури.

  Фотографът Джими Нелсън си е поставил за цел да документира тези бързо изчезващи общества, за да ни останат поне снимките от тях. „Не започнах този проект с очакването, че бих могъл да спра света да се променя. Просто исках да създам един визуален документ, който да напомни на нас и на бъдещите поколения колко красив и различен е бил някога света.“

  1. Казахи

  Последните древни племена

  Казахите произлизат от тюркски, монголски и индоирански племена и хуните, населявали териториите между Сибир и Черно море. Те са полу-номадски народ и бродят из планините и долините на западна Монголия от 19-ти век. Днес монголските казахи наброяват около 100 000 души.

  Последните древни племена

  Последните древни племена

  2. Химба

  Последните древни племена

  Химба е древно племе от високи и снажни пастири. От 16-ти век насам те живеят в разпръснати селища, водейки почти непроменен живот и са преживели много войни и суши. Племенната структура им е помогнала да оцелеят на едно от най-екстремните места за живот на планетата.

  Последните древни племена

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link