мар. 16, 2014
34592 Views

Последните древни племена

Автор:
3. Хули

Последните древни племена

Смята се, че първите хора са се заселили на остров Папуа Нова Гвинея преди повече от 45 000 години. Днес, над 3 милиона души, половината от разнородното население, живеят в планинските региони. Някои от тези общества са в конфликт от повече от хилядолетие. Племето хули населява региона от над 1000 години и става известно на европейците чак през 1935г, когато Джак Хайдс и Джеймс О’Мали установяват контакт с него.

Последните древни племена

4. Асаро

Последните древни племена

Много различни племена са населявали Източното плато в Папуа Нова Гвинея през последните 1000 години, разделени на малки аграрни кланове, изолирани от суровия терен и разграничено от език, обичаи и традиции. Легендарните кални човеци от асаро за първи пъти се сблъскали със западната култура в средата на 20-ти век.

Според легендата, асаро били победени от вражеско племе и изблъскани до река Асаро, където се скрили. Те изчакали падането на мрака, преди се опитат да избягат. Врагът ги видял как се надигат от речното корито, покрити с кал, и ги помислил за духове. Повечето племена в Папуа Нова Гвинея се страхуват от духовете , затова вражеското племе избягало.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
История
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu