Още

  Престъпници, които твърдят, че имат множество самоличности

  1. Били Милиган

  Били Милиган влиза в съда през 1978 година по обвинения за изнасилвания, въоръжен грабеж и отвличане. Неговият случай бързо става популярен, а адвокатите му пледират невменяемост, твърдейки, че Милиган има няколко различни самоличности, които са извършили престъпленията. Подобна защита е изключително необичайна за времето си, но проработва. Милиган е оневинен, но влиза в психиатрична клиника. През 1986 бяга от клиниката и се укрива в продължение на 4 месеца. Освободен е през 1991 година и умира от рак през 2014 година. Психолозите твърдят, че Милиган има 24 самоличности, включително югославски експерт по оръжия и 3-годишно момиченце.

  2. Хуанита Максуел

  Проблемите със закона за Хуанита започват през 1979 година, когато е обвинена в побой над 73-годишна жена, която малко след това умира от раните си. Убийството се случва в хотел, където Хуанита работи като камериерка и където жертвата Инес Кели живее. Максуел твърди, че не тя, а нейната втора самоличност Уанда Уетсън е извършила престъплението. Хуанита е оневинена в съда поради невменяемост. Тя влиза в психиатрична клиника, но през 1988 година, след като е освободена от там, влиза в затвора заради извършен обир на две банки във Флорида. В този момент Хуанита има 7 самоличности, но отново обвинява Уанда за престъпленията.

  3. Били Джо Харис

  Когато е заловен през 2011 година, Били Джо Харис е „най-търсеният мъж в Тексас“. ДНК пробите, взети от него, го свързват с извършването на няколко атаки над жени, както и с няколко грабежа. Харис твърди, че не е престъпник и обвинява другата си самоличност за извършените деяния. Почти всички присъстващи в съда са скептично настроени към твърденията му и избухват в смях, когато, докато стои на подсъдимата скамейка, Били Джо се превръща в „Боби“ – една от своите самоличности. Ситуацията се влошава за Харис, след като е направен телефонен запис, в който той разказва на приятелката си как е направил „прекрасно шоу“ в съда. Били Джо е признат за виновен и осъден на доживотен затвор.

  4. Дуейн Уилсън

  Делото срещу Дуейн Уилсън започва на 20.09.2005 година, след като племенникът му Парис се обажда в полицията. Момчето обяснява, че чичо му е наръгал него, брат му, сестра му и майка му в дома им в Ню Джъри. Парис бил единственият оцелял. Адвокатите на Уилсън твърдят в съда, че подсъдимият има няколко самоличности, една от които, „Кико“, е извършила престъпленията. Съдията отхвърля този аргумент и осъжда Уилсън на 40 години лишаване от свобода.

  5. Томас Хъски

  Томас Хъски е обвинен в серия от убийства. Той признава, че е убил 4 жени и е обвинен в изнасилвания и грабежи. Полицията открива в дома му бижута, за които се вярва, че са откраднати от жертвите му като сувенири. Адвокатите на Хъски обаче твърдят, че той не е признал нищо, не е извършвал престъпления и не е направил нищо лошо като цяло. Извършителят бил „Кайл“ – една от самоличностите на Томас Хъски. Признат е за виновен и получава 64 години лишаване от свобода. „The Knoxville News Sentinel” нарича делото „едно от най-скъпите в историята на щата“.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link