Още

  ПРИЗРАЧНО КРАСИВИ КЪЩИ

  Фотограф улавя магията на стари изоставени къщи в Щатите, за които се твърди, че са обитавани от духове

  Мненията относно Хелоуин са доста смесени, но това не ни пречи, с костюм или без, да се потопим в мрачната октомврийска атмосфера. Така и попаднахме на страховитата серия от снимки „13: Hauntingly Beautiful” от фотографа Seph Lawless. Американецът, който се счита за един от най-добрите фотографи на изоставени места, заснема 13 от най-зловещите къщи в Щатите. Повечето от тях стоят празни от години и постепенно се разпадат, но историите им са вечни и до днес могат да те накарат да настръхнеш.

  Докато предишните собственици се оплакват от странни шумове и изчезващи предмети, за някои от къщите се носят легенди, свързани със серийни убииства. Една от тези къщи е имението Бейли, което вдъхновява продуцентите на American Horror Story за първия сезон от сериала.

  Lawless има огромния късмет да снима една от къщите само ден преди да се срути в следствие на пожар. Той описва процеса по заснемането като много емоционално изживяване и твърди, че всяка от къщите засмуквала от енергията му по време на снимките.

  За тази къща се твърди, че е принадлежала на вещици, които извършвали всякакви магически ритуали в нея. Легендата разказва, че една от вещиците е погребана под верандата.

  Историята на тази къща е не по-малко страховита – баща застрелва по погрешка сина си и в отчаянието си убива съпругата си, след което се самоубива. Съседи казват, че до днес от къщата се чували страни гласове и звуци.

  В тази внушителна постройка са били държани роби. По стените има следи, наподобяващи отброяване на дни.

  Дали наистина има нещо по-особено около изоставените къщи, или не ще оставим на твоята преценка. Но не може да се отрече, че от историите им ни побиват тръпки.
  Източник: goguide.bg

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link