Още

  Русия иска собствена космическа станция

  Руската космическа агенция Роскосмос обяви, че ще подкрепи плановете на САЩ за поддържането на Международната космическа станция до 2024г, но иска да насочи три нови модула (които предстои да бъдат изстреляни) към независима космическа станция.

  Новината идва след предишни изказвания на руските власти, че Русия ще прекрати участието си в международната програма през 2020г, когато изтича споразумението.

  Космическото партньорство между САЩ и Русия остава неповлияно от нарастващото икономическо и политическо напрежение след руската инвазия в Крим миналата година.

  Русия иска собствена космическа станция

  Новият ангажимент на Русия стоварва нови отговорности върху партньорите Европа, Япония и Канада, които също трябва да удължат своето участие с 4 години, но такова решение все още не е взето.

  След като излезе от пакта, Русия планира да използва три от своите модули, никой от които все още изстрелян, за да сформира своя космическа база. Целта й ще е да е крайпътен камък за бъдещите мисии до Луната.

  Изданието The Moscow Times пише, че под ръководството на Владимир Путин, „космическата програма е получила значително по-голямо финансиране, като миналата година то е нараснало с $29 милиарда, за да покрие нуждите й до 2020г.“

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link