мар. 5, 2015
100689 Views

10 мистерии, които вече сме разгадали

Автор:

Повечето хора обожават мистериите. Чудим се кой наистина е бил Джак Изкормвачът, какво се е случило с полет 370 на Малайзийските авиолинии или каква е тайната на Бермудския триъгълник.

Чакайте, малко… някои от тези вече са разгадани.

Благодарение на наука, която не е съществувала преди години, учените са успели да намерят отговорите на много въпроси. Понякога просто изваждат късмет – някой си признава или се натъкват на улика, която е пропусната от останалите.

И въпреки това, хората често не вярват на тези отговори, предимно защото са разочароващо прости и лишени от екзотика. Книги и предавания продължават да изучават „мистерии“, които вече са разкрити. Понякога обаче истината, колкото и проста да е тя, е доказано такава. Това са 10 дългогодишни мистерии, на които вече знаем отговора.

 Избягала ли е Анастасия от болшевиките?

10. Избягала ли е Анастасия от болшевиките?

Няколко години след като болшевиките натикват цар Николай II, съпругата и петте им деца в една маза и откриват огън по тях през юли 1918г, някоя си Анна Андерсън се появява с твърдения, че е най-малката дъщеря на царя, Анастасия. По нейните думи, непознати лица я били спасили от сигурна смърт.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Макар отхвърляна от роднините на Романови, нейната сага се оказва достатъчно интересна за Холивуд и през 1956г е превърната във филм с участието на Ингрид Бергман. Години наред се носят слуховете, че младата принцеса е оживяла. През 1991г обаче, загадката поема изненадващ обрат. Телата на повечето от семейство Романови и тяхната прислуга са открити в масов гроб в Екатеринбург, Русия. Тези на момче и момиче обаче липсват.

Последната надежда, че Анастасия може да е оживяла, е разбита през 2007г, когато археолозите откриват втори гроб с липсващите от първия кости. Те са сравнени с ДНК проби от Николай II, извлечени от окървавена дреха, която царят е носил при опит за неговото покушение през 1891г. Вече са идентифицирани телата на всички от царското семейство, с което става ясно, че Анастасия е загинала заедно с останалите.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Мистерии
loading...

Comments to 10 мистерии, които вече сме разгадали

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *