Още

  10 мистерии, които вече сме разгадали

  Повечето хора обожават мистериите. Чудим се кой наистина е бил Джак Изкормвачът, какво се е случило с полет 370 на Малайзийските авиолинии или каква е тайната на Бермудския триъгълник.

  Чакайте, малко… някои от тези вече са разгадани.

  Благодарение на наука, която не е съществувала преди години, учените са успели да намерят отговорите на много въпроси. Понякога просто изваждат късмет – някой си признава или се натъкват на улика, която е пропусната от останалите.

  И въпреки това, хората често не вярват на тези отговори, предимно защото са разочароващо прости и лишени от екзотика. Книги и предавания продължават да изучават „мистерии“, които вече са разкрити. Понякога обаче истината, колкото и проста да е тя, е доказано такава. Това са 10 дългогодишни мистерии, на които вече знаем отговора.

   Избягала ли е Анастасия от болшевиките?

  10. Избягала ли е Анастасия от болшевиките?

  Няколко години след като болшевиките натикват цар Николай II, съпругата и петте им деца в една маза и откриват огън по тях през юли 1918г, някоя си Анна Андерсън се появява с твърдения, че е най-малката дъщеря на царя, Анастасия. По нейните думи, непознати лица я били спасили от сигурна смърт.

  Макар отхвърляна от роднините на Романови, нейната сага се оказва достатъчно интересна за Холивуд и през 1956г е превърната във филм с участието на Ингрид Бергман. Години наред се носят слуховете, че младата принцеса е оживяла. През 1991г обаче, загадката поема изненадващ обрат. Телата на повечето от семейство Романови и тяхната прислуга са открити в масов гроб в Екатеринбург, Русия. Тези на момче и момиче обаче липсват.

  Последната надежда, че Анастасия може да е оживяла, е разбита през 2007г, когато археолозите откриват втори гроб с липсващите от първия кости. Те са сравнени с ДНК проби от Николай II, извлечени от окървавена дреха, която царят е носил при опит за неговото покушение през 1891г. Вече са идентифицирани телата на всички от царското семейство, с което става ясно, че Анастасия е загинала заедно с останалите.

  Още публикации

  Коментари

  1. За пирамидите обяснението с намокрянето на пясъка е нелепo :Д добре ще ги закарат на мястото, ами как ще ги качат и подредят в такава пирамидна конструкция :ДДД с лубриканта а 😀 абсолютно не е направено само от човека, не е възможно просто, гледал съм много предавания за тях, и винаги се стига до това заключение 🙂

   • По хистори ченъл гледах, че заривали със пясък до нивото на където е построена пирамидата и всичко било на ръка или чрез добитък. Интересното тук , че има камъни на 600 км от пирамидити който тежат 400тона , като в момента 21 век и най -големия кран не може да ги пренесе на такъв терен, и аз не вярвам да сме ние хората построили пирамидите ама както викат хората да сме живи и здрави

  2. Ако това „научно обяснение“ за феномените случващи се в бермудски триъгълник е достатъчно за някого, за мен не е. Но щом пишете, че пилотът Куше (преди 30 години) и бреговата охрана на САЩ твърдят, че няма нищо особено – повярвахме.
   Чудя се дали да чета до 10

  3. Египтяните нямат нищо общо с пирамидите, нито маите с техните. Разминали са се с едни 5-7 хиляди години. Но егото на историците не им позволява да признаят свободните си съчинения и продължават настоятелно да ги повтарят. Египтяните освен да кормят трупове и да правят мумии от тях, друго не са могли, били са далеч по-примитивни от прехождащата ги цивилизация. Маите съши са били диваци.

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link