Още

  Серийни убийци, на които почти им се е  разминало

  Артър Шаукрос

  Шаукрос е сериен убиец, който е обвинен в 10 убийства през декември 1990 година. Убийствата Шаукрос извършва в два периода, започвайки с убийствата на две деца, чиито тела били открити разчленени. През 1972 година той признава за убийствата и получава 25-годишна присъда. Той трябвало да бъде зад решетките, докато навърши 57-годишна възраст. Шаукрос обаче излежава само 15 години и е освободен през 1987 година.

  Вместо да се поправи обаче, той започва да убива отново. През следващите две години той убива и разчленява 11 жени. Заловен е след като полицейски хеликоптер го открива до един от труповете на жертвите си. Този път Шаукрос получава доживотна присъда. Умира в затвора през 2008 година.

  Хенри Лий Лукас

  Хенри Лукас е сериен убиец, който заедно с приятеля си Отис Тул признава за стотици убийства, изнасилвания и дори канибализъм. По време на 23-те години, в които Лукас извършва своите престъпления, той е залавян и освобождаван няколко пъти. През 1960 той убива майка си, след което получава присъда лишаване от свобода за период от 20 до 40 години, но излежава само 10 и е освободен през 1970.

  Почти веднага след освобождаването му, Лукас е арестуван отново – този път за насилие над младо момиче – през 1971 година.  Макар че е заловен за втори път, Лукас е освободен отново през 1975. В края на 70-те и началото на 80-те години той убива огромен брой хора, а в показанията си признава, че е убил повече от 350 души, макар само 3, сред които убийството на майка му, да са потвърдени.

  Джон Кристи

  Кристи е жесток сериен убиец от Великобритания, който извършва своите зли деяния през 40-те и 50-те години, убивайки най-малко 6 жени. Той се преструвал, че има медицински познания и че може да извършва аборти (тогава незаконни), като по този начин примамва своите жертви. По-късно Кристи ги упоява (заради операцията – както твърди той), след което ги изнасилва и убива. Джон показва, че е напълно безсърдечен и че е готов да предаде всеки в името на своите ужасни желания, убивайки дългогодишната си съпруга Етил Кристи.

  През 1949 по-малко от година след като младото семейство Тимъти и Берил Евънс се нанасят в същата сграда, в която живее и Джон, съпругата Берил и малката ѝ дъщеря Джералдин изчезват. Кристи бил обещал на Берил да ѝ направи операция, но в крайна сметка двете били открити удушени. По странно стечение на обстоятелствата опечаленият Тимъти по-късно признава, че той е убил съпругата и детето си при някакъв инцидент. По-късно той се отменя от казаното, но полицията вече не му вярва. Джон Кристи дори свидетелства срещу Тимъти за убийствата. Тимъти Еванс е обесен за престъпления, които не е извършил, на 9.03.1950.

  През следващите години са направени по-щателни разследвания и се оказва, че всъщност Кристи е убиецът на младата жена и момичето. След тях той убива още 4 души и през 1953 е обесен. Тимъти Евънс е помилван за убийствата на Верил и Джералдин посмъртно.

  Ед Кемпър

  Кемпър е сериен убиец, който не се притеснявал да излиза по барове и да се преструва пред полицаите, че се интересува от това какво се случва със серийния убиец, който върлува наоколо. Престъпленията му се прекратени през 1973, след като Ед убива майка си, но това далеч не е първото му убийство.

  Преди да започне да заключва жени в багажника на колата си, след това да ги обезглавява и да държи телата им в апартамента си, Ед бил обвинен в убийството на своите баба и дядо. Тогава той е изпратен в психиатрична клиника, но по-късно е освободен и предаден на грижите на майка му.

  Джефри Дамър

  Дори Джефри Дамър веднъж бил залавян от полицията, след което бил пуснат на свобода отново. Той бил канибал, чието име веднага се свързва със „сериен убиец“. За периода 1978 – 1991 Дамър убива 17 момчета, чиито тела по-късно фотографира.

  Дамър вече бил отнел животите на няколко момчета до нощта на 27.05.1991, когато полицията получава съобщение за голо младо момче от азиатски произход, което обикаляло улиците безцелно. Дамър упоил момчето и планирал да го убие, но самият той се напил и заспал. По този начин момчето успяло да избяга. Полицията пристига на мястото, но Дамър се събужда и по някакъв невероятен начин успява да убеди полицаите, че момчето е неговият любовник, който просто е пийнал повечко. Полицаите повярвали на измислената от Дамър история и го оставят да си ходи. По-късно момчето било убито и разчленено.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови