Още

  100 г. след трагедията – Титаник отново ще посреща туристи

  След повече от 100 години на дъното на Атлантическия океан, останките на легендарния Титаник може да посрещат посетители през следващата година.

  Двама различни туроператори, опериращи в луксозния сегмент – Blue Marble Private и The Bluefish, се готвят да заведат клиентите си до потопения корпус на лайнера през 2019 г.

  Blue Marble Private, в сътрудничество с OceanGate Expeditions, първоначално възнамеряваше да спусне водолази до Титаник през тази година, но идеята претърпя корабокрушение.

  Докато екипът тества техниката за пътуването, светкавицата удря водата и поврежда „над 70% от електрониката“ на борда, съобщи маркетинговият мениджър на OceanGate Дана Хол за CNN Travel.

  Изследователите ще вземат участие в 11-дневни мисии, като помагат на учените да работят със сонар, да навигират и да записват данни.

  Въпреки че в провеждането на тестовете има забавяне, компанията е уверена, че приключението ще се проведе през следващата година. Въпреки цената от 105 129 долара, първото пътешествие до Титаник вече е продадено, посочва T+L.

  Гмуркане до Титаник с The Bluefish ще бъде около половината от цената – 59 680 долара.

  Самото пътуване, което започва от Нюфаундленд, ще отнеме 13 дни, за да завърши с шест дни гмуркане до Титаник в подводници. Компанията вече е потвърдила резервации с депозити за сезон 2019/20.

  Графикът за гмуркане край Титаник може да бързо да бъде запълнен. Океанографите смятат, че на кораба има микроби, които изяждат металния му корпус, така че останките може да изчезнат за по-малко от 20 години.

  Но ако оригиналът напълно изчезне, китайска компания работи върху реплика на лайнера, която ще пресъздаде ужасяващия момент, в който той се разбива в ледника.

  The elegant grand staircase leading to the First Class salon on the . 1912

  източник: profit.bg

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови