Още

  Тайната на сините очи

  Въпреки че сините очи изглеждат студени и необятни, те носят своята харизма и привлекателност. Ето няколко факта за синеоките хора:

  1. Роговицата на светлооките хора е по-чувствителна от тази на хората с кафяви очи, освен това хората със светли очи имат по-слаби светофилтри. Затова и жителите на северните страни имат предимно сини и сиви очи, а на юг са с кафяви и черни очи, тъй като там е необходима по-голяма защита за очите от слънцето.
  2. Синеоките хора са романтици и мечтатели. Те постоянно мечтаят за истинската любов, но рядко проявяват дълбоки чувства за дълъг период от време. Те често живеят в свой измислен свят.
  3. Синеоките хора са раними и чувствителни, лесно може да ги обидите и те приемат всичко прекалено емоционално. За синеоките хора е характерно лесното изпадане в депресия. Те имат големи изисквания към партньорите си. Емоционалността на синеоките хора се изразява не само в страстната им любов, но и в силната им омраза.
  4. Синеоките хора са склонни да променят постоянно настроенията си и да проявяват капризи. Често те са раздразнителни и избухливи.
  5. Бързо се ориентират и се приспособяват. Сините очи са характерни за хората на изкуството, за изобретатели и естети.
  6. Синеоките хора са чаровни. Харесва им да са винаги ухажвани, те просто не могат да живеят без това.

  blue-eyes-beauty-1024x763

  Според американски учени талантите на хората могат да се познаят само по цвета на очите им. Специалистите от Университета в Луисвил са установили, че хората със сини очи са по-талантливи от хората с кафяви или черни очи, имат щастлива съдба и големи шансове за успех в учението, професионалното развитие и любовта.

  Ръководителят на изследването, професор Джоана Роув твърди, че хората със сини очи имат силно развито стратегическо мислене и се справят отлично в спортове като хокей и голф.

  Други учени от Университета в Копенхаген заключват, че всички синеоки имат общ прародител, при настъпил катаклизъм, се задействала мутация в цвета на очите, за по-голяма устойчивост към променящата се среда.

  Автор: Мария Узунова

  Още публикации

  Коментари

  1. В т.1 има логика, но останалото е пълен абсурд.Нищо лично, но повечето синеоки, които познавам са доста безчувствени,често скучни и с голямо самочувствие хора.Смея да твърдя някои от тях са направо злобни.Сякаш има нещо негативно което ги обединява.

  2. Това което е написано научно доказано ли е? Или са общи приказки ? Звучи ми расистко.

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови