Още

  Невероятни истории за упоритост и постоянство

  Ако за вас думите упоритост и постоянство означават да ходите веднъж в седмицата на фитнес, за други хора те са всичко. Това са истории за хора (и котарак), отказали да се предадат и посветили години от живота си на целите си.

  1. Мъж работи 30 години, за да превърне пясъчен нанос в пищна гора

  1. Мъж работи 30 години, за да превърне пясъчен нанос в пищна гора

  През 1979г, само на 16 години, Джадев Паянг видял нещо на брега на река Брахмапутра, което го разплакало – хиляди змии и влечуги умирали на пясъка, където изплували след наводнение. Джадев, носещ прякора Молай, си поставил за цел да предотврати смъртта на други животни, но индийското правителство отказало да му помогне.

  В продължение на 30 години, Молай засаждал дървета и дори внасял мравки, за да създаде самоподдържащи се екосистеми. През 2008г, мястото откриват властите, които преследвали стадо от 115 слона. Те били изумени и впечатлени от постижението на Молай. Днес гората е кръстена на него и е дом на десетки видове, включително тигри, носорози, елени, зайци и маймуни.

  2. Доктор си изпуква кокалчетата 36 500 пъти

  2. Доктор си изпуква кокалчетата 36 500 пъти

  Направено в името на науката. Д-р Доналд Унгер бил субект и контролен специмен за своя научен труд озаглавен „Причинява ли пукането на кокалчетата артрит на пръстите?“ За да отговори на този въпрос, той си изпуквал пръстите по два пъти всеки ден… в продължение на 50 години! Започнал да търси отговора още от малък, когато все му повтаряли, че ще получи артрит като порасне.

  Сега, 36 500 изпуквания по-късно, той е доказал на мащехата и леля си, че грешат, защото и двете му ръце са напълно здрави.

  3. Пощальон 33 години гради дворец с малки камъни

  3. Пощальон 33 години гради дворец с малки камъни

  Пощальонът Фердинанд Шевал живял във Франция в края на 19-ти век. Един ден докато се разхождал, той се спънал в камък на пътя – така си спомнил сън от детството, в който строил замък. Следващите 33 години, Шевал събирал камъни по маршрута си на пощальон и след това ги редил в своя замък Идеал, днес намиращ се в град Отрив. Искал да го погребат вътре, но френските закони не го позволявали, затова си построил собствен мавзолей и починал година след завършването му.

  4. Мъж прави най-дългата верига от опаковки от дъвки

  4. Мъж прави най-дългата верига от опаковки от дъвки

  Така изглеждат опаковки от дъвки за $131 007. Гари Дюшл започнал хобито си на 11 март 1965г, правейки верига от опаковки от дъвки – това било модерно в САЩ през онези години.

  Гари обаче така и не спрял. На 11 март 2014г, той затвърждава световния си рекорд с почти 24км верига от 1 871 538 опаковки.

  5. Мъж събира мъх от пъпа си 26 години, а учен изучава своя 3 години

  5. Мъж събира мъх от пъпа си 26 години, а учен изучава своя 3 години

  През 1984г, на австралиецът Греъм Баркър му било скучно и той започнал да бърка в пъпа си. Погледнал малкото мъх, който извадил  от там и се зачудил колко ли може да събере? 26 години по-късно, г-н Баркър вече бил събрал 22.1 грама мъх, който продал на музей за неизвестно колко.

  Междувременно, австрийският химик Георг Стейнхаузер също бил любопитен за своя мъх и състава му. Той взел 503 проби от собствения си пъп за 3 години и открил, че се състои не само от фибри от дрехите, но също от мъртва кожа, мазнини, пот и прах.

  6. Баба взема книжка след 960 опита

  6. Баба взема книжка след 960 опита

  Ча Са-сун живеела сама в малко планинско село в Южна Корея. Тя винаги мечтала да се научи да шофира, но започнала да се опитва да вземе книжка чак на 60 години. Излишно е да казваме, че не й било лесно. Баба Са-сун се провалила на писмения изпит, състоящ се от 40 въпроса, 949 пъти. Най-накрая, на 950-ия път, тя събрала 60 точки и преминала към шофьорския изпит, на който се провалила само 4 пъти.

  7. Мъж с един крак и едноръка жена танцуват една година

  7. Мъж с един крак и едноръка жена танцуват една година

  Май Ли учела за балерина, когато я връхлетяла трагедия – изгубила дясната си ръка при автомобилна катастрофа. Много години била депресирана, но през 2005г срещнала Зай Чаовей, който изгубил левия си крак като малък. Май мечтала двамата да танцуват, но Зай се колебаел, защото никога не бил танцувал преди това. Тя го убедила да опита и двамата се упражнявали всеки ден от 8 сутринта до 11 вечерта в продължение на 1 година. Зай изпускал Май хиляди пъти.

  Двамата участват в състезание по танци по националната китайска телевизия и печелят сребърния медал с резултат 99.17, най-високият вот на зрителите.

  8. Глухонямата Хелън Келър се научава да комуникира и отива в колеж

  8. Глухонямата Хелън Келър се научава да комуникира и отива в колеж

  Хелън Келър и нейната учителка Ан Съливан преминали през невероятни премеждия през 49-те години, в които са работили заедно. Хелън не била родена глухоняма, но се разболяла мистериозно на 18 месеца през 1882г. След това останала без зрение и слух.

  Години по-късно, родителите й открили Ан Съливан, наскоро завършила училище Пъркинс за незрящи. По онова време, Хелън била много раздразнителна и затворена. Ан обаче постепенно научила Хелън на жестомимичен език като рисувала с натиск символите върху дланта й. Първият пробив бил, когато Ан успяла да накара Хелън да свърже буквите от думата „вода“ върху едната й ръка с водата, изливаща върху другата й ръка.

  От там нататък, Хелън започнала да общува със света около нея. 25 години тя усъвършенствала речта си, за да могат останалите да я разбират. Завършила с пълно отличие Радклиф на 24 години и написала първата си книга с помощта на Съливан и нейния бъдещ съпруг, Джон Мейси.

  9. Жена носи корсет всеки ден от 4 години

  9. Жена носи корсет всеки ден от 4 години

  Сара Крисман винаги се захласвала по викторианския начин на живот. Когато съпругът й подарил корсет за рождения ден, тя е колебаела, но решила да го пробва. Моментално обаче се влюбила в усещането и продължила да го носи. Цели 4 години тя всеки ден носела един от 4-те си корсета, дори по време на сън. За това време, талията й се свила от 81см на 56см.

  10. Котарак успява да открадне 600 неща за 3 години

  10. Котарак успява да открадне 600 неща за 3 години

  Това е друг вид упоритост. Котаракът крадец Дъсти е известен в квартала си с нощните си приключения, но вместо да преследва птици или мишки, той краде от съседите бельо, бански и дори обувки.

  Всичко на всичко, Дъсти е успял да открадне 600 предмета, които съседите се опитват да върнат на собствениците им всеки ден. Въпреки това обаче, има цяла купчина с неща, които никой не си е потърсил.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link