Още

  Том и Джери се самоубиват във финалния епизод

  „Том и Джери“ е една от най-обичаните анимационни поредици. Трудно ще се намери някой, който да не я е гледал. Освен това е и една от най-старите, но и днес има милиони фенове по света.

  Знаехте ли, че епизод „Blue Cat Blues” е считан от мнозина за финала на поредицата, защото показва края на Том и Джери?

  Преди да тръгнете да правите сметки, ще ви кажем, че това е 103-ият епизод от оригиналната поредица и не е последният. Нека обясним и защо има такова объркване и дебат.

  Всеки епизод си има своя история и действието в него се развива независимо от това в останалите епизоди. Така, макар технически да не е последният епизод, „Blue Cat Blues” се счита за финал. Това е и един от последните епизоди, произведени в студиата на MGM.

  Том и Джери се самоубиват във финалния епизод

  Смята се, че създателите на поредицата са знаели, че тя няма да продължи още дълго, затова са искали да направят заключителен епизод за Том и Джери. Той се отличава по много причини, но най-вече с това, че е един от най-мрачните и депресиращи епизоди в историята на детските анимации.

  Епизодът започва с Том, който стои депресиран върху ЖП релсите. Това е един от редките случаи, когато Джери всъщност говори и разказва историята.

  Джери обяснява причината да се стигне до тук. Разбираме, че той изпитва съжаление към Том, който е влюбен в бяла котка. Тя първоначално отвръща на чувствата му, но по-късно избира богатия котарак Буч.

  За да я впечатли, Том й купува подаръци и се съгласява да стане роб до края на живота си. Той остава с разбито сърце и дългове, затова решава да сложи край на живота си. Джери не се опитва да го спаси, защото смята, че това е единственото, което би го направило щастлив.

  Скоро Джери започва да си спомня за своето момиче и се успокоява, че поне тя му е останала вярна. Тогава обаче я вижда с друг мишок и думите „щастливо женени“, написани на колата им. Това разбива сърцето му и той решава, че няма за какво да живее.

  След като в края на епизода Джери преживява същото като Том, той решава да се присъедини към приятеля си на релсите. Сцената притъмнява, докато чуваме звука от идващия влак. Смята се, че тази сцена бележи края на живота на обичаните Том и Джери.

  Том и Джери се самоубиват във финалния епизод

  Това е единственият трагичен епизод. За да избегнат скандал, Cartoon Network и Boomerang забраняват излъчването на епизода, заради темите за алкохол и самоубийство.

  Макар Том всъщност да пие мляко, за да притъпи болката, ясно е, че млякото в случая е заместител на алкохола. Това е и един от малкото епизоди, в който Джери се опитва да спаси Том, като го умолява да не пие.

  Технически последният епизод от оригиналната поредица е номер 114 и е излъчен през 1956г. Той не се отличава с нищо особено, което да го направи финален. Всъщност е напълно обикновен епизод, което е още една причина „Blue Cat Blues” да е считан за финал на поредицата.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link