Още

  Топ 10 изгубени в историята неща

  1. Изгубените снимки от убийството на Кенеди

  Изгубените снимки от убийството на Кенеди

  На 22 ноември 1963г президентът Джон Ф. Кенеди е прострелян смъртоносно със снайпер от Лий Харви Осуалд (според официалната версия). Събитието разтърсва Америка и става най-коментираната тема в света. В хода на последвалото разследване, ФБР и Тайните служби изземат всички видео материали и снимки от района на покушението.

  Тогава, на няколко снимки те забелязват една жена, която изглежда снима през цялото време, дори след стрелбата, когато повечето хора вече са легнали по очи на земята. Кръстили я Бабушка, заради шала й, който приличал на онези, които бабите в Русия носели през онези години. Така и не успели обаче да я идентифицират. Въпреки призивите на ФБР да им бъдат предадени всички снимки и записи от деня, онези направени от Бабушка никога не се появили.

  През 1970г, жена на име Бевърли Оливър твърди, че тя е Бабушка. През 1963г работила като певица и танцьорка в клуб Колъни. На следващата година издава мемоари, в които проследява събитията в деня на убийството на Кенеди. Оливър казва, че след покушението, с нея се свързали двама мъже, които според нея били агенти на ФБР или от Тайните служби. Те поискали лентата й, за да я проявят, като обещали да й я върнат след това, но така и не го направили.

  Дали Бевърли Оливър наистина е Бабушка, е спорен въпрос. Критиците посочват множество несъответствия в историята й, включително и в модела на фотоапарата, който по нейните думи била използвала, но не съществувал през 1963г.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link