Още

  Ужасяващи убийци, които отнемат живота на собствените си семейства

  Джон Лист

  На 9.11.1971 Джон Лист убива съпругата си, след което прострелва две от децата си – Патриша и Фредерик. Още по-ужасяващ е фактът, че след това Джон отива да гледа мача на сина си Джон Младши в училище и когато двамата се прибират, той убива и него. Лист планира убийствата толкова добре, че минават месеци, преди телата да бъдат открити. През това време, той отдавна е изчезнал.

  Джон бил безработен и имал финансови проблеми, а семейството му дори не знаело, че той е загубил работата си. В неговия откачен ум, той вярвал, че е по-добре да убие семейството си, вместо да ги подлага на подобно финансово изпитание. След убийствата Джон иска да започне живота си отначало. През 2008 годин обаче, той получава 5 поредни доживотни присъди.

  Уилям Бишъп

  На 2.03.1976 полицията получава съобщение за пожар в отдалечен район в Северна Каролина, където е открит плитък гроб, в който имало 5 тела. Те са идентифицирани 5 дни по-късно, когато разследващите посещават дома на Уилям Бишъп и откриват кървава сцена. Телата са на съпругата, майката и трите сина на Уилям. Разследващите смятат, че Бишъп откачил, след като разбрал, че няма да получи повишението, на което се надявал, затова купува чук, лопата и бензин, с който да подпали телата. За съжаление Бишъп успява да избяга и никога не е обвинен за убийствата, които е извършил.

  Андреа Йейтс

  През 1999 година Андреа живее в Хюстън, Тексас със съпруга си и четирите им деца. По това време тя изпада в нервна криза и прави няколко опита за самоубийство, след което е приета в психиатрична клиника. В крайна сметка се установява, че Андреа страда от следродилна депресия и макар че докторите я съветват да не ражда повече деца, тя ражда петото си дете през ноември 2000. На 20.06.2001 година Андреа удавя всичките си 5 деца във ваната на дома им.

  Андреа е заловена, но пледира невинна поради невменяемост. През 2002 тя получава доживотна присъда, но 3 години по-късно е отменена и Андреа е изпратена в психиатрична клиника.

  Джефри Макдоналд

  В ранните часове на 17.02.1970 полицията пристига пред дома на военния лекар Джефри Макдоналд. Той имал няколко повърхностни прободни рани и няколко охлузвания, но съпругата му Колет и двете им дъщери били брутално убити. Макдоналд заявява, че няколко пияни или дрогирани младежи са нахлули в дома му и са убили семейството му. След разследване на военната полиция от лекаря са свалени всички обвинения и той заминава за Калифорния, за да започне отначало.

  Неговият свекър обаче, Фреди Касаб, не е убеден в невинността на зет си и започва свое собствено разследване на случая. Открити са доказателства, които в крайна сметка довеждат до залавянето на Макдоналд и той получава доживотна присъда. Този случай остава един от най-обърканите в историята на Америка.

  Дарли Рутиер

  В утрото на 6.06.1996 Дарли Рутиер звъни на 911, твърдейки че докато е спяла на първия етаж на къщата заедно с двамата си сина, се събудила и видяла как непознат мъж убива децата ѝ. Съпругът ѝ и най-малкият ѝ син били на горния етаж и не чули нищо от случилото се. Властите обаче не вярват на тази история и след кратко разследване обвиняват Дарли за убийствата.

  Някои вярват, че семейството е имало финансови проблеми, затова Дарли е решила да убие синовете си, за да спечели пари от застраховките им. Както при случая с д-р Макдоналд, цялата ситуация е прекалено сложна и объркана. Дарли е осъдена на смърт чрез летална инжекция.

  Даян Даунс

  В нощта на 19.05.1983 жена на име Даян Даунс е приета в болницата в Спрингфийлд, Орегон. Трите ѝ деца – Дани, Черил и Кристи били простреляни от непознат мъж, който се опитал да открадне колата им. Самата тя също била простреляна в лявата ръка. Черил загинала на място, но другите две деца оцелели. Разследващите веднага се усъмняват в историята на Даян, тъй като тя се държала изключително спокойно, имайки предвид ужасяващата ситуация, а малката Кристи изглеждала крайно изплашена от присъствието на майка си.

  Когато Кристи се възстановява достатъчно, за да може да говори, тя казва на полицията, че майка ѝ е извършила престъплението. Разследващите откриват, че Даунс е имала връзка с мъж на име Робърт Никърбокър и тъй като той не искал да има деца, полицаите вярвали, че Даян е решила да се отърве от нейните, за да може да продължи любовната си афера. Тя е призната за виновна и получава доживотна присъда плюс още 50 години. Оцелелите ѝ деца са осиновени от Фред Хюги – прокурорът по нейното дело.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link