фев. 7, 2017
23450 Views

Вълшебната река Хинатуан, която сякаш не извира отникъде

Автор:

Река Хинатуан се намира на остров Минданао във Филипините. Тя се влива в Тихия океан край Хинатуан, Суригао дел Сур и е известна като „вълшебната река“. Кръстена е така заради неизвестния си произход – извира от дълбок 25 метра извор. Изглежда сякаш водата магически извира, без да е ясно откъде точно идва, освен това е много дълбока и синя. Смята се за една от най-красивите туристически атракции във Филипините.

Поради близостта й до океана, някои смятат, че реката се е образувала, когато морска вода е преминала през дълги тунели и пещери под земята, след което е стигнала до извора, който на места е дълбок до 25 метра. Със сините си води, палмовите дървета и скалните басейни, това е истинско райско кътче. Популярна дестинация е сред любителите на тена, плуването и онези, които искат да упражняват гмуркане.

Необичайния цвят и неизследваните дълбини на реката са вдъхновили много местни легенди. Една история разказва, че феи са оцветили реката със сапфири и нефрити. Местните хора твърдят, че рибите в реката не могат да бъдат уловени, нито с ръце, нито с копия. Легендите говорят, че реката е обитавана от свръхестествени същества, които я пазят.

loading...
Категория:
Земя
loading...

Comments to Вълшебната река Хинатуан, която сякаш не извира отникъде

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *