Още

  Ветеринари хирурзи извадиха около 1000 монети от стомаха на морска костенурка

  Хирурзи отстраниха почти 11 паунда  метални монети от стомаха на тази зелена морска костенурка.

  Хирурзите успешно са премахнали близо 1000 метални монети от „Касичка“, която е тайландска зелена морска костенурка с огромни стомашни болки.

  В търсене на щастието и благополучието, туристи хранили 25 годишната костенурка с 915 монети в продължение на години, хвърляйки монети в басейна, където тя живее в Шри Ланка, Тайланд.

  След седем часова операция и четири инчов разрез, ветеринарните лекари са отстранили монети на стойност 11 паунда от вътрешността на корема. Някои от монетите-предимно чуждестранни-са били в стомаха толкова дълго време, че отчасти са се влошили.

  Пасакорн Бриксаван,  един от петте хирурзи  оперирали костенурката, заяви  пред  „Fox News“;

  „Резултатът е задоволителен. Сега зависи „Касичка“ колко бързо ще може да се възстанови „

  Ветеринарите са оперирали костенурката  точно на  време-тя  събрала толкова много монети, че се е стигнало до напукване на черупката  и предизвикване на  смъртоносна инфекция. Сега, докато „Касичка“ се възстановява, ще бъде на течна диета до края на месеца.

  „Смятаме, че ще отнеме около един месец, за да се гарантира пълното възстановяване“, каза Нантарика Чансу, ръководител на ветеринарно-научния  факултет  в университета Chulalongkorn. Тя допълни, че може да се наложи костенурката да премине през най-малко шест месеца  физическа терапия, за да напусне болницата на университета.

  Ветеринарните лекари разбрали причината за стомашните болки на костенурката след 3D сканиране на стомаха ѝ. Монетите и  две риби куки, били  образували  гигантска топка.

  „Бях ядосана, защото хората- без значение дали са го искали или не, са навредили на костенурката“- казва Чансу.

  “Fox News” съобщава също, че обществото е събрало $ 428 дарения, за да плати операцията на костенурката.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link