Още

  Връзките, които възмутиха света – част II

  Историята е свидетел на редица странни отношение и връзки между хора, животни, предмети и други немислими неща. Ние, обикновените хора, трудно бихме допуснали дори, че е възможно това, но фактите сами говорят за себе си. Сами ще се убедите, че всичко е възможно, стига човек да е достатъчно луд.

   

  Джон Дийвс

  Връзка: баща и дъщеря

  Ако в момента закусвате, може ли да ви посъветвам да спрете само за миг. На 20 март 2008 г. Джон Дийвс и дъщеря му Джени били осъдени на три години за добро поведение, след като се признали за виновни по две обвинения за извършване на акт на кръвосмешение – акт, довел до раждането на дъщеря им Селесте. „Двойката“ се срещнала 30 години след като Джон напуснал майката на дъщеря си. Джени била на 31 и само две седмици след срещата си, баща и дъщеря имали сексуална връзка.

  Джени Дийвс казала, че скоро след като се събрала отново с баща си, тя започва да го възприема първо като мъж, а след това като баща. „Наблюдавах го, става, о, той не е толкова зле“, казва тя. Г-н Дийвс признава, че „първоначално“ смятал, че да прави секс с дъщеря си не е правилно.

  Папа Пий IX

  Връзка: Папата и отвлечения син

  Вечерта на 23 юни 1858 г. в Болоня, тогава част от Папските владения, полицията пристига в дома на еврейска двойка Саломон („Момоло“) и Мариана Падовани Мортара, за да вземат едно от осемте им деца, шестгодишният Едгардо, и го отвели в Рим, за да бъде отгледан под опеката на държавата. Полицията имала заповед от органите на Светия офис в Рим, упълномощени от папа Пий IX. Църковни служители казали, че 14-годишно момиче, католичка на име Анна Мориси, слугиня в семейство Мортара, е кръстила Едгардо, когато бил болен, защото се е страхувала, че иначе той ще умре и ще отиде в ада.

  Съгласно доктрината на католическата църква, кръщението на Едгардо, дори ако е незаконно съгласно каноническото право, е валидно и го прави християнин. По това време нехристияните не можели да отглеждат християнско дете, дори своето собствено. Едгардо е отведен в къща за новопокръстени католици в Рим, отглеждани на държавна сметка.

  На родителите му не било позволено да го виждат в продължение на няколко седмици. Пий IX се интересувал лично от случая, отглеждайки детето като негов син (макар и отвлечен) и всички призиви към Църквата били отхвърлени.

  Църковните власти казали на семейство Мортара, че могат да върнат Едгардо, ако се откажат от вярата си и приемат католицизма, но те отказали. Въпреки международните протести (включително тези от правителството на Съединените щати), папа Пий IX не отстъпил Едгардо, който в крайна сметка щял да стане свещеник.

  Той бил страстен привърженик на Ватикана и направил първите стъпки към провъзгласяването на Пий IX за светец. На снимката по-горе е Мортара като свещеник отдясно и майка му седнала.

  Кенет Пинян

  Връзка: Мъж и коне

  Кенет Пинян (22 юни 1960 г. – 2 юли 2005 г.) бил инженер на Боинг и живеел във Вашингтон и практикувал анален секс с истински жребци във ферма близо до град Енумклав. Той снимал тези оргии и ги разпространявал неофициално под името г-н Хандс.

  По време на сексуален акт през юли 2005 г., заснет на видео, дебелото му черво било перфорирано и по-късно починал от нараняванията си. Други фактори, които спомогнали за леталния изход били, че починалият, се притеснявал да отиде в болница с такова необичайно вътрешно нараняване и какъв ще ефекта за авторитета му като инженер на аерокосмическата компания Боинг.

  Затова отказвал на молбата на приятелите си да отидат в болницата в продължение на няколко часа след като е бил наясно, че е бил с вътрешни наранявания. Починал на път за лечебното заведение. Историята му била една от най-четените по вестниците през 2005 г.

  Айя-Рита Берлинер-Мауер

  Връзка: Жена и стена

  Айя-Рита Берлинер-Мауер, 54 г., чието фамилно име означава Берлинска стена на немски език, се омъжила за конкретната конструкция през 1979 г., след като била диагностицирана със състояние, наречено предметна сексуална ориентация.

  Г-жа Берлинер-Мауер, за чийто фетиш се говори, че има корени още в детството, твърди, че се е влюбила в структурата, когато за първи път я е видяла по телевизията и била едва на седем. Тя започнала да събира снимки на стената и да спестява за посещенията си. На шестото й пътуване през 1979 г. тя се омъжила за стената пред шепа гости.

  Въпреки че била девствена, тя твърдяла, че има пълноценна, любяща връзка със стената. Докато цялото човечество се радваше, когато Стената, издигната от Съветите през 1961 г., за да спре изселването от Източен в Западен Берлин, била съборена през 1989 г., нейната „съпруга“ изпаднала в ужас.

  Преодолявайки смъртта на съпруга си, Айя Рита най-накрая отново намерила любовта и започнала да се среща с градинската си ограда.

  Карл Танцлер

  Връзка: Човек и труп

  Карл Танцлер или граф Карл фон Козел (8 февруари 1877 г. – 23 юли 1952 г.) е роден в Германия. Той е рентгенолог в Щатската морска болница в Кий Уест, Флорида, който развива болестна мания към младата кубинско-американска пациента с туберкулоза, Елена Милагро „Хелън” де Хойос (31 юли 1909 г. – 25 октомври 1931 г.), която продължила и след като Хойос била победена от болестта.

  През април 1933 г. Танцлер изнесъл тялото на Хойос от гробницата, пренесъл го през гробището в тъмното с количка за играчки и го оставил в дома си. Танцлер прикрепил костите на трупа с тел и закачалки за дрехи. Аранжирал лицето със стъклени очи. Когато кожата на трупа започнала да се разлага, Танцлер я заместил с копринен плат, напоен с восък и гипс от Париж. Когато косата започнала да пада от разлагащия се скалп, Танцлер изработил перука от косата на Хойос, която била събрана от майка й и подарена на Танцлер малко след погребението й през 1931 г. Танцлер напълнил коремната и гръдната кухина на трупа с парцали, за да запази оригиналната форма, облякъл останките на Хойос в чорапи, бижута и ръкавици и държал тялото в леглото си.

  Танцлер използвал обилно количество парфюм, дезинфектанти и консерванти, за да маскира миризмата и да предотврати ефектите от разлагането на трупа.

  През октомври 1940 г. до сестрата на Елена Флоринда достигат слухове, че Танцлер спи с разложеното тяло на сестра й и отива в дома му, където в крайна сметка открива тялото на Хойос. Флоринда уведомила властите, а Танцлер бил арестуван.

  След предварително изслушване на 9 октомври 1940 г. в Съдебната палата на окръг Монро в Кий Уест, Танцлер е задържан по обвинението, но случаят в крайна сметка отпаднал и той бил освободен, тъй като давността на престъплението била изтекла.

  Връзките, които възмутиха света – част I

  Автор: Десислава Михалева

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link