Още

  Загадката на Мичиганския триъгълник – ще ги открият ли някога?

  Чували ли сте за Мичиганския триъгълник?

  Нашата планета е известна с огромния си брой от места, придобили зловеща слава с необичайните неща, които се случват в тях. Мичиганският триъгълник е само едно от хилядите такива места. Триъгълникът заема територия от Лудингтън до Бентър Харбър, щата Мичиган и Маниток, щата Уисконсин. Той е един от най-интересните места, свързвани с безброй изчезвания на летателни и плавателни съдове – след Бермудският триъгълник.

  Дългото около 500 километра езеро Мичиган непрекъснато е разтърсвано от силни ветрове със скорост, достигаща порядъка на 120 км/час. Точно тук са се случили, а и продължават да се случват необичайни изчезвания – на територията на водата, както и на земята.

  Мичиганският триъгълник

  Според редица учени именно силните ветрове са повод да се случват всички изчезвания – все пак това е нормално обяснение за аномалията. От друга страна колко мощни трябва да са ветровете, че да обяснят изчезването на толкова огромни предмети и то без следа? Това е въпрос, който озадачава доста хора и до днес.

  Има данни за редица истории, както и за събития свързани с това, че времето сякаш е спряло или се е забързало, а дори и за проявлението на необичайни същества в областта.

  Има един конкретен случай, може би сте чували за него – това е необикновеният случай с капитан Джордж Донър. Всичко се случило на 28 април 1937 година. Според историята, капитанът на товарния кораб бил толкова уморен, че решил да си почине в капитанската каюта. Минали три часа и негов приятел, който имал нареждане да го събуди при наближаването на Вашингтонското пристанище, почукал на вратата – мистерията около събитието се крие в това, че когато при липсата на отговор, екипажът разбил затворената отвътре каюта, капитан Донър липсвал.

  След този ден никой никога не го видял. И до днес изчезването му си остава загадка – как капитанът е изчезнал безследно от каютата си?

  Намерените обекти в Мичиганският триъгълник

  Друга интересна случка свързана с Мичиганския триъгълник е случилото се на 23 юни 1950 година, изчезване на  пътнически самолет с 58 души, 55 пътници и трима души екипаж – самолетът летял от Ню Йорк с направление Минеаполис. Пилот бил Робърт Линд. Лошото време принудило самолета да прелети през знаменития Мичигански триъгълник – всъщност пилотът помолил за разрешение да се снижи от 1066 на 762 метра, но внезапно изчезнал от радарите след като диспечерите не позволили той да се снижава над езерото преди това. Това се счита за най-голямата катастрофа на търговски самолет в американската история. Последвало търсене с помощта на хидролокатори в района на инцидента, но всички опити били безсмислени – следа от самолета почти нямало. Единствените останки били миниатюрни парчета, които плували по водната повърхност, както и фрагменти от човешки тела. Нямало никакви доказателства – и до днес не се знае какво е довело до това ужасно събитие. Хипотезите са, че самолетът е бил поразен от мълния или силният вятър е довел до неизправност на приборите.

  Съществува хипотеза, в която се смята, че мистерията на триъгълника се дължи на откритата през 2007 г. древна подводна скална формация. Тя представлява 40-футов пръстен от скали, разположен под езерото Мичиган – любопитното е, че е доста сходен с този на Стоунхендж.

  Смята се, че на мястото се е появило и НЛО – за езерото Мичиган отдавна се твърди, че е най-посещаваната от неидентифицирани летящи обекти област и тези данни само потвърждават това. Други пък твърдят, че триъгълникът е времеви портал и че може да огъне времето.

  заснета от жената

  Подобно на феномена при езерото Мичиган, една  жена е заснела огромна вълна по южния бряг на езерото Супериор на 30 юни, 2018. Това, което вероятно може да го свърже с езерото е, че на заден план жената е забелязала тъмна ивица в небето. След разсейването на облака обикновено топлата вода била толкова студена, че можела да се сравни с лед.

  Но да се върнем на Мичиганския триъгълник – теориите са много – отговори липсват. И до днес няма подкрепен с доказателства отговор за това, какво се случва в Мичиганския триъгълник и къде са изчезнали всички изгубени обекти.

  Автор: Божидара Иванова

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link