Още

  Защо мъжете пускат шкембета?

  Отговорът на този въпрос се крие в това как тялото трупа мазнини. Когато мъжете напълняват, по подразбиране мястото за тези мазнини е корема.

  Коремът е нещо като склад – можете да съхранявате там неща без проблем, но препълните ли го, мазнините трябва да отидат на друго място, а това е лошо.

  Когато мястото в корема свърши, тогава мазнините започват да се трупат в черния дроб, панкреаса и мускулите. Това води до сериозни проблеми със здравето като диабет, високо кръвно, холестерол и сърдечносъдови заболявания.

  Защо мъжете пускат шкембета?

  Жените обаче, заради естрогена, складират мазнините в ханша и краката си, особено в бедрата. Мазнините от тези места дават на жените необходимата енергия, когато са бременни или кърмят. Жените са генетически предразположени да складират повече мазнини.

  Още повече, мазнините в ханша и краката не са толкова опасни, колкото онези в корема. Когато са твърде много обаче, започват да се трупат и в стомаха и отново става опасно.

  Когато жената достигне менопауза, нивата на естроген спадат. Тогава тялото спира да съхранява мазнини в ханша и краката и ги трупа в корема. Това обяснява защо някои по-възрастни жени пускат шкембета, също като мъжете.

  Добрата новина е, че когато човек започне да се упражнява и да води по-активен начин на живот, обикновено шкембето е първото нещо, което си отива.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link