Още

  Жестоки криминални двойки

  1. Карил Фюгейт и Чарлз Старкуедър

  Карил и Чарлз са класически пример за младежка любов. Чарлз е на 16, а Карил само на 13 години, когато започват да извършват своите престъпления. След като убиват един мъж, който работи на бензиностанция, само за 100 долара, извършването на убийство започва да им се струва лесна работа. Старкуедър убива родителите на Карил, както и нейната 2-годишна сестричка.

  Двамата пътуват, убивайки по пътя си приятели и роднини, за да се доберат до всичко, което им се струва необходимо. Когато се отправят към Вашнгтон, отново убивайки жертвите си по пътя, властите започват да ги следват. След високоскоростно преследване, което завършва с престрелка към автомобила на двамата влюбени, те в крайна сметка се предават. Старкуедър е осъден на смърт, а Карил получава доживотна присъда.

  2. Фред и Розмари Уест

  Преди да срещне Розмари, Фред извършва няколко убийства и сексуални посегателства, които остават незабелязани. След като се срещат, Фред и Розмари започват своя пристъпен живот заедно. Тя е проститутка и двамата имат голямо семейство, което често насилвали сексуално.

  Докато Фред е в затвора, Розмари убива детето му от предишен брак. Съкрушената майка отива в дома на престъпната двойка, за да търси отговорност от тях, но бива убита от самия Фред. Започвайки през 1972 година, семейство Уест се насочва главно към млади жени. Много от тях стават жертви на двойката и завършват погребани в мазето на дома им.

  През 1992 година двамата Уест са арестувани за посегателство над деца, но отказът на дъщеря им да свидетелства срещу тях, снема обвиненията. Властите обаче се връщат отново, този път със съдебна заповед за обиск на дома им, отнасяща се до друго изчезнало дете. През 1994 година домът на семейството е претърсен и са открити множество телесни органи на различни жени. Фред е осъден за 11 убийства, а Розмари за 10. Той извършва самоубийство, преди да получи присъдата си, а тя получава доживотен затвор.

  3. Марта Бек и Реймънд Фернандес

  Когато Марта Бек публикува обява за търсене на половинка във вестника, тя не очаква, че ще получи толкова интензивна връзка. Реймънд Фернандес отговаря на романтичната й обява и двамата започват да се срещат. След като Марта бива уволнена от работа, Реймънд й съобщава, че ще я приеме, но при едно условие – да изостави децата си. Марта прави това, което се изисква от нея и напуска децата си.

  Реймънд казва на Марта, че често отговаря на обявите във вестника, за да прелъстява отчаяни жени и да краде парите им. Тогава тя се съгласява да му бъде партньор в криминалните прояви и да намира потенциални жертви.

  След няколко кражби и убийства, двамата са арестувани през 1949 година. Те са признати за виновни в убийство от първа степен и осъдени на смърт.

  4. Джералд и Чарлин Галего

  Джералд и Чарлин се срещат в Сакраменто в покер клуб. Двамата споделят страстта към наркотиците и много скоро заживяват заедно. Когато Чарлин забременява, Джералд взема отчаяни мерки, за да получи своето сексуално удовлетворение. Двамата посещават местния мол, за да търсят своите жертви. Чарлин била главното действащо лице, откривайки без проблем млади момичета, които по-лесно се убеждавали да паднат в капана. Тя открива две девойки, които обещава да почерпи с марихуана.

  Когато момичетата влизат в буса на Джералд, той насочва пистолет към тях. След като ги насилва сексуално, а след това убива, той изхвърля телата им във ферма, намираща се в близост. Двойката се разминава с убийствата, но дъщерята на Джералд от предишен брак съобщава на властите за насилието, което е преживяла от ръцете на собствения си баща. Полицията се сдобива със заповед за обиск на дома им, но Чарлин и Джералд вече пътуват към Невада, където сключват брак. След първите им две жертви, още 8 момичета се превръщат в техни робини.

  През 1984 година Чарлин и Джералд за обвинени в убийство. Чарлин свидетелства срещу съпруга си и получава 16 години и 8 месеца лишаване от свобода. Джералд е осъден на смърт.

  5. Синтия Кофман и Джеймс Марлоу

  Синтия и Джеймс се влюбват още на първата си среща. Скоро след това двамата заживяват заедно и започват да извършват своите престъпни деяния. От октомври до ноември 1986 година, двамата убиват 4 жени. Сред тях са Корина Новис – момиче, което е обявено за изчезнало, след като последно е забелязано до един банкомат, както и Лайнел Мъри, която не се появила на работа. В крайна сметка Синтия и Джеймс за заловени и осъдени на смърт.

  6. Алвин и Джудит Нийли

  Семейство Нийли са типичните серийни убийци. И двамата имат криминално минало, преди да се срещнат. През септември 1982 година двойката открива първата си мишена в мол в Ривърбенд. 13-годишната Лиса Ан Миликън е отвлечена и отведена в мотел, където двойката я насилва сексуално. След това я убиват и изхвърлят тялото й в близкото езеро.

  Следващата им мишена е млада двойка. Момчето, Джон Ханкок, е прострелян, а приятелката му отведена в мотел, където е насилена и убита. За щастие раната на Ханкок не е смъртоносна, той успява да се възстанови и да идентифицира извършителите. Двамата са осъдени на смърт чрез електрически стол.

  7. Фей и Рей Коупланд

  Фей и Рей Коупланд влизат в историята като най-възрастната двойка, осъдена на смърт. През октомври 1989 година властите в Мисури получават анонимно обаждане, че във фермата на Коупланд е възможно да има телесни останки. В дома им е открита пушка, която веднага е свързана с останките, но това не е най-отвратителното. Полицията открива завивки, които Фей е ушила от дрехите на жертвите им. След като престъпленията им се разчуват, двамата възрастни се опитват да се спасят, твърдейки, че са невменяеми – Фей дори казва, че не знае нищо за убийствата. Двамата са признати за виновни и осъдени на смърт.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови