Още

  Жестоките експерименти на нацистите върху живи хора

  Едва ли има човек, който би оспорил зверствата на Нацисткия режим. Управлението на Адолф Хитлер винаги ще бъде свързвано с началото на Втората световна война, Холокоста и огромния брой други престъпления, извършени от нацистите.

  Едно от най-стряскащите явление на Нацисткия режим са експериментите, извършвани от неговите учени върху живи хора. Всички сме чували за зловещия д-р Менгеле. Нещата обаче не се изчерпват единствено до него. Ето и какви видове експерименти са извършвали учените на Третия райх върху обикновени хора, имали нещастието да се озоват в позицията на лабораторни мишки.

  Експерименти със замразяване и хипотермия

   

  След като се оказва, че немските войски не са подготвени за битките на студения Източен фронт, д-р Зигмунд Рашер започва да провежда експерименти в Аушвиц и Дахау. Целта е да се намери начин да се съживяват тези, които са замръзнали.

  Пленници на режима нарочно се замразяват до критични стойности, бивайки поставени в ледени вани. Повечето от тях умират. “Късметлиите” губят съзнание, а след това са събудени с болезнени процеси по затопляне. Сред тях влиза излагането на силни лампи, което изгаря кожата им, поставянето във вряща вода и други мъчителни процедури.

  Изгаряне с фосфор, за да се тестват лекарства

   

  В лагера Бухенвалд хора са били нарочно излагани на фосфорни бомби, довеждащи до убийствено изгаряне на кожата им. Целта е била да се провери ефекта на лекарствата, с които нацистите разполагат, срещу подобни изгаряния. Както можете да предполагате, изгарянията са били повече от болезнени.

  Експерименти с морска вода

  Нацистите са имали идея да направят така, че морската вода да бъде годна за пиене. За целта, естествено, са били извършвани експерименти върху пленници.

  Пленниците са били разпределяни в четири отделни групи: без вода, морска вода, морска вода, обработена по метода Берка и морска вода без сол.

  На пленниците не се дава никаква храна или напитки, освен това, към което са записани. Тези от тях, които е трябвало да пият някакъв вид морска вода, са получили тежка диария, конвулсии, халюцинации, симптоми на полудяване и смърт.

  Умишлено отравяне

  Нацистите са имали силен интерес и към различните типове отрови. В лагера Бухенвалд неподозиращи хора са били отравяни, без изобщо да го предполагат. Целта – да се наблюдават ефектите на различните отрови.

  Някои са умирали светкавично от отровената храна, но това са били тези с късмет. В най-тежките случаи, обектите на експеримент са страдали жестоко. В други случаи, затворници са били убивани, за да се проследи ефекта на отровата при последвала аутопсия.

  Генетични експерименти и експерименти с близнаци

  Една от големите цели на нацистите винаги е била върховенство на арийската раса над всички останали. Което е и целта на Холокоста – да бъдат елиминирани расите, които не се вписват в концепцията на Третия райх.

  Вече споменатият от нас д-р Йозеф Менгеле е обожавал експериментите, свързани с генетиката. Той е бил запленен от близнаците. Всеки път, когато близнаци са били докарвани в лагера Аушвиц, той ги е разделял. И е провеждал множество експерименти върху тях.

  Всеки един сантиметър от тялото на близнаците е бил измерван, за да бъдат определени наследствените черти. Често учените са преливали кръв от единия близнак в другия.

  Имайки предвид, че сините очи са най-често срещани при арийската раса, учените са провеждали и различни експерименти, свързани с това. Имало е случаи в очите на пленниците да се капват различни химикали или дори да се инжектират. Това е водело до ужасяващи болки и дори слепота.

  Имало е и друг тип експерименти с близнаци. Например – единият близнак е бил инжектиран със заболяване, докато другият – не. Ако единият умре, другият също е бил убиван, за да може телата им да се разгледат и да се направи сравнение между тях.

  Експерименти, свързани с ампутация на крайници и премахване на органи, са били извършвани без каквато и да е упойка. Повечето близнаци, които са попадали в лагерите на смъртта, така и не са излезли живи оттам.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови