Още

  Животни с необичайни цветове

  Оранжев алигатор

  Силвия Митен, 70-годишна баба от Венеция, Флорида, е открила първият в света оранжев алигатор. На връщане от работа тя минала с колата си покрай алигатора и се върнала, за да се увери във видяното. Силвия изпраща снимката в местната новинарска агенция, а от там говорят с биолог, който за първи път вижда подобно нещо и смята, че алигаторът е наполовина албинос. Други обаче са убедени, че цветът на животното се дължи на някакъв външен фактор.

  Лилава полярна мечка

  Ако щете вярвайте, но това наистина е лилава полярна мечка. Тази иначе бяла мечка прави голяма сензация в зоопарка в Мендоса, Аржентина, когато изведнъж става лилава. Оказало се, че мечката имала кожно заболяване, което ветеринарите се опитвали да излекуват, но това променило цвета й за няколко дена. За много кратко време мечката става световноизвестна и е отразена както по новините, така и в интернет.

  Спайдъргущер

  Този гущер агама е изкуствено манипулиран и е последна мода при домашните любимци. Той има оцветяване на кожата, наподобяващо това на човекът паяк от едноименния комикс. Този вид гущери са типични за района на Кения и са подходящи за домашни любимци, тъй като се дресират лесно.

  Цветният агама може да достигна до 30см. дължина и се храни със скакалци, щурци и червеи. Мъжките индивиди могат да променят цвета си на кафяв през нощта или когато са стресирани. Друго интересно нещо е, че могат да тичат на задните си крака и да се катерят по отвесни скали.

  Фламинго език

  Фламинго езикът е малък, ярко оцветен морски охлюв, който живее по няколко вида корали в Карибите. Красивите цветове по него всъщност не са черупката му. Те представляват мантия, свързана с крака му – охлювът покрива черупката си с нея. Когато е застрашен, фламинго езикът отдръпва мантията си и цветовете му изчезват. Това е единственото морско животно, което така да се каже, побелява от страх.

  Розов скакалец

  Насекомите обикновено не са ярко оцветени, тъй като разчитат на това да са незабележими, за да оцелеят. Това прави розовите скакалци още по-необикновени. Повечето от тези насекоми са забелязвани далеч от тропиците, в Осака и Средния запад в щатите. Предполага се, че цветът им се дължи на генетично състояние наречено еритризъм, което ги оцветява в необичайни червени нюанси.

  Мандаринка

  Мандаринката е средно голяма патица и една от най-дребните представители на гъскоподобни. Възрастният мъжки индивид е ослепително красива птица, цветовата палитра й палитра е уникална и няма начин да бъде сбъркана. Интересно при тези патици е, че те не крякат, а свистят и шиптят.

  Жаба клоун

  Тази жаба някога е била много разпространена в Коста рика и Панама, но днес е критично застрашен вид и последните оцелели индивиди живеят в Панама.

  Куче-панда

  Това куче е дело на Кенсуке Хиракава, който осиновил кучето Коломбо, кръстоска на пудел, който явно бил изоставен заради грозния си външен вид. Кучешките зъби на Коломбо били извадени, а задния му крак вдървен. Като бивш собственик на козметичен салон и магазин за домашни любимци, Хиракава решава да разкраси новия си приятел. Той използвал безопасна боя, с която направил Коломбо да изглежда като панда. Някои хора реагирали остро на идеята, обявявайки за жестокост използването на химикали върху животно, за да се промени външния му вид. Други пък приемат тези нападки за твърде драматични. Собственикът е използвал безопасна за кучетата нетоксична боя и тъй като Коломбо по принцип си е бил бял, само е боядисал с черно около очите, ушите и краката му.

  Източник: oddee.com

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови