Още

  Зловещото съвпадение при убийствата в Ерингтън

  Ерингтън е предградие на Бирмингам, Англия, което има своята мрачна история, която гражданите все още помнят – неразрешените убийства на две млади жени, чиито детайли прекалено много си приличат, за да бъдат игнорирани. Най-ужасяващата част? Двете убийства се случват през 157 години.

  В 6:30 сутринта на 27.05.1817 година работник на име Джордж Джаксън се натъква на няколко разкъсани парчета плат, шапка и обувки в близост до една водна яма. Той съобщава на властите, които след претърсване на района откриват тялото на Мари Ашфорд, по което все още си личат синините и следите от сексуалното посегателство, извършено преди смъртта й. По-късно в района са открити мъжки и женски стъпки. Полицията продължава да разследва и подозренията им падат върху мъж на име Ейбрахам Торнтън.

  Жертвата е едно 20-годишно момиче, което има много обожатели. На 26.05 тя тръгва на работа, отбивайки се преди това в дома на г-жа Бътлър, където живее нейната приятелка Хана Кокс. Там Мари оставя дрехи, които възнамерява да облече на танците по-късно същата вечер.

  В 18 часа същата вечер Мари се връща в стаята на Хана, където се преоблича. След това двете момичета отиват на танците. Те се забавляват много там като по-голяма част от времето прекарват в компанията на Бенджамин Картър и Ейбрахам Торнтън. Четиримата напускат събитието, поемайки по главния път – Честър Роуд. Хана се прибира сама, след което Бенджамин Картър се връща обратно на танците, а Мари и Ейбрахам вървят заедно до дома на бабата и дядото на Мари. В 4 часа сутринта тя се връща в дома на Хана, за да облече работните си дрехи. Хана, като всяка любопитна приятелка, разпитва Мари за случилото се. Момичето било спокойно и в добро настроение. То споделило на Хана, че е прекарала времето си с Торнтън. По-късно се появяват свидетели, които твърдят, че са забелязали Мари сама на пътя в 4 часа сутринта.

  Няколко часа по-късно Мари е открита мъртва. В 8 часа на следващата сутрин, обърканият Ейбрахам Торнтън е арестуван. Той казва на полицаите: „Не мога да повярвам, че е убита. Аз бях с нея до 4 часа сутринта“. По време на разпитите той казва на детективите, че е правил секс с Мари през нощта, след което разговаряли и наблюдавали небето до 3 часа сутринта, след което той я изпраща до дома на Хана, изчаква я отвън и заминава, след като вижда, че тя няма да излезе отново. Това е последният път, в който Ейбрахам твърди, че е видял Мари жива.

  Делото срещу Ейбрахам започва на 8.08. Обществото е убедено в неговата вина. Въпреки това, трима свидетели го подкрепят в неговото алиби. Това, заедно с факта, че няма достатъчни доказателства, че той е убиецът, допринасят за оневиняването му.

  Братът на Мари не е съгласен с решението на съда и настоява за повторно разглеждане. Тогава, по едно странно стечение на обстоятелствата, на Ейбрахам му е позволено да докаже невинността си със „Съд чрез битка“ – битка до смърт, при която обвиненият доказва твърденията си. Братът на Мари обаче не отговаря на предизвикателството и в крайна сметка, Ейбрахам е освободен и скоро напуска щатите, тъй като обществеността е убедена във вината му.

  Неразрешеното убийство на Мари Ашфорд оставя болезнени рани у местните. Точно 157 години по-късно същите рани ще бъдат отворени наново в подобно на Мари убийство.

  На 20.05.1974 година друго 20-годишно момиче е убито и изоставено във водна яма в Ерингтън. Тялото й, по което си личат белези от наранявания и сексуално посегателство, са забелязани няколко дни след смъртта й. Името й е Барбара Форест и работи като медицинска сестра. Тя изчезва на същия ден, в който Мари изчезва. Свидетели съобщават, че Барбара е била заедно с приятеля си Саймън Белчър в нощта на смъртта й, танцувайки в няколко различни бара. Белчър разказва, че е изпратил Барбара до автобуса в 1 часа след полунощ и това е последният път, в който я вижда жива.

  Започва разследване с участието на 100 детективи. Още веднъж властите се спират на мъж на име Торнтън. Майкъл Иън Торнтън бил колега на Барбара. След като полицаите откриват кръв на панталоните му, а майката на заподозряния казва, че алибито му е фалшиво, властите го обвиняват в убийство.

  Торнтън е изправен срещу съда. И подобно на случая с Мари преди 157 години, обвиненият е оневинен поради липса на доказателства. Сестрата на Барбара – Ерика отказва да приеме решението. През 2012 година тя изисква случаят да бъде преразгледан и тогава наяве излизат резултати от направени ДНК тестове.

  Друг интересен факт е, че и двете момичета явно са усещали, че нещо лошо предстои. Мари Ашфорд споделила на майка си, че има „лошо чувство относно следващата седмица“. Барбара пък споделила на колеги, че „това ще бъде най-лошият ми месец, просто го знам, не ме питайте защо“.

  И двете убийства остават неразрешени до днес. Някои просто не могат да се начудят на приликите в убийствата, а други твърдят, че в тях няма нищо необичайно. Едно е сигурно – хората от Ерингтън продължават да търсят отговорите, които не са получили, след тези ужасни случаи на убийства.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link