Още

  12 любопитни факта за „Бар Наздраве“

  1. Излъчването на „Бар Наздраве“ едва не е прекратено след първи сезон. Както при много други популярни сериали, успехът на „Бар Назадраве“ не е внезапен. Премиерата му е на 30.09.1982 година, след което той се нарежда на 77-то място в класацията за топ 100 сериали за седмицата.

  2. Днес барът, в който е заснет сериала, се нарича „Наздраве“.

  3. Тед Дансън посещава уроци за бармани в Калифорния, за да успее по-убедително да изиграе героя си Сам Малоун.

  4. Героят Норм е базиран на истинска личност. През 2012 година един от продуцентите на сериала, Лес Чарлз, разказва за годините си в колежа, когато е работил като барман. „В заведението често идваше мъж, който не се казваше Норм, но винаги казваше, че ще пие само една бира, а после му помагахме да се прибере в къщи. Съпругата му често звънеше, а той искаше да й казваме, че той не е в бара“.

  5. Съпругата на Норм, Вера, която така и не се появява в сериала, е озвучавана от истинската съпруга на актьора Бернадет Бъркет.

  5. Джон Раценбергер, актьорът, който играе ролята на Клиф, често импровизира своите забавни (и неверни) факти. Той споделя, че в началото е имал сценарий за тях, но с течение на времето всички му се доверяват сам да измисля забавните си истории.

  6. Риа Пърлман не е единствената Пърлман, която участва в „Бар Наздраве“. По-малкта й сестра Хайд продуцира много от епизодите, а баща им Фил играе един от честите посетители на бара.

  7. Тед Дансън носи перука, за да изобрази маниака на тема коса Сам Малоун.

  8. Зрителите често се оплакват от „шумния запис на смях и аплодисменти“, които се чуват след забавните сцени, но всъщност смехът и аплодисментите са истински. Точно затова, през 1983 година епизодите започват с „Бар Наздраве се снима на живо и пред публика“ – директен отговор към оплакващите се зрители.

  9. Келси Грамър играе ролята на Фрейзър в продължение на 20 години. Той прави дебюта си в „Бар Наздраве“ през третия сезон. Въпреки че в началото идеята е да не е важен герой, популярността на Фрейзър кара продуцентите да го включват в повече епизоди. Четири месеца след приключването на „Бар Наздраве“ през май 1993 година, започва излъчването на сериала „Фрейзър“.

  10. Трите имена на Норм са Хилари Норман Питърсън.

  11. Това, че Уди Харелсън играе героя Уди Бойд е съвпадение. Сценарият, включващ Уди Бойд, е написан много преди актьорите да се явят на прослушване за ролята.

  12. Когато през 1993 година Тед Дансън казва, че се оттегля от сериала, продуцентите решават, че могат да продължат „Бар Наздраве“ като Уди Бойд поеме бара вместо сам. Уди Харелсън обаче отказва да участва без Дансън, затова сериалът е спрян.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link