окт. 4, 2016
20898 Views

Зукърбърг инвестира $3 милиарда за излекуването на всички болести

Автор:

На събитие, предавано на живо във Facebook, Марк Зукърбърг и Присила Чан обявиха важна новина.

„С Марк вярваме, че това е възможно да бъде постигнато в рамките на поколението на нашите деца. Партнираме си с учени, лекари и инженери, за да постигнем тази цел. Ще инвестираме повече от $3 милиарда, за да успеем.“ – каза Чан.

На събитие, предавано на живо във Facebook, Марк Зукърбърг и Присила Чан обявиха важна новина. „С Марк вярваме, че това е възможно да бъде постигнато в рамките на поколението на нашите деца. Партнираме си с учени, лекари и инженери, за да постигнем тази цел. Ще инвестираме повече от $3 милиарда, за да успеем.“ – каза Чан. Инициативата Чан Зукърбърг, компания създадена от двойката, започва програма на стойност $3 милиарда, чиято крайна цел е излекува или предотврати „всички болести в рамките на следващото поколение“. Зукърбърг го нарича „планът“ и идеята е да „бъдат събрани учени и инженери, които да разработват инструменти и технологии за ускоряване на научните изследвания“. Екипът от експерти е поверен на д-р Кори Баргман, невролог от Рокфелер, която ще работи със Станфорд, Бъркли и Калифорнийския университет по програма наречена Биохъб. От трите милиарда, $600 милиона ще отидат за създаването на нов изследователски център в Калифорнийския университет. Зукърбърг и Чан обещават да дарят 99% от своето богатство и планират това начинание от две години.

Инициативата Чан Зукърбърг, компания създадена от двойката, започва програма на стойност $3 милиарда, чиято крайна цел е излекува или предотврати „всички болести в рамките на следващото поколение“.

Зукърбърг го нарича „планът“ и идеята е да „бъдат събрани учени и инженери, които да разработват инструменти и технологии за ускоряване на научните изследвания“. Екипът от експерти е поверен на д-р Кори Баргман, невролог от Рокфелер, която ще работи със Станфорд, Бъркли и Калифорнийския университет по програма наречена Биохъб.

От трите милиарда, $600 милиона ще отидат за създаването на нов изследователски център в Калифорнийския университет. Зукърбърг и Чан обещават да дарят 99% от своето богатство и планират това начинание от две години.

loading...
Категория:
В крак с времето
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *