Още

  10 късметлии, оцелели след смъртоносни инциденти

  Всеки път, когато пуснете новините по телевизията, дават само депресиращи неща – убийства, природни бедствия, грабежи, алчност и корупция. Затова е толкова освежаващо, когато чуем добри новини.

  Ето 10 човека, които са оцелели след най-ужасните неща, противно на всички шансове. Всички те имат поне едно общо нещо – извадили са невероятен късмет!

  1. Строителят с 2-метров метален прът в главата

  Едуардо Лейте, 24-годишен строителен работник от Бразилия, си гледал работата както обикновено, когато 2-метров метален прът паднал от петия етаж на сградата, по която работил. Желязото пробило каската му и преминало през черепа му.

  Като по чудо, прътът влязъл през тила му и излязъл точно между очите му. Едуардо не успял да изгуби зрението си и на косъм се разминал с парализата. Той дори твърдял, че не изпитвал болка, кога

  то го карали с линейката към болницата. Лекарите успели да извадят металния прът от главата му и Едуардо се възстановил напълно почти без никакви оплаквания.

  1. Жената, оцеляла падане от 75-ия етаж

  След края на Втората световна война, на 28 юли 1945г, бомбардировач B-25 се разбил в тогава най-високата сграда в света, Емпайър Стейт Билдинг. Ударът бил толкова мощен, че самолетът направил дупка в сградата.

  Бети Лу Оливър, която работила като оператор на асансьор, била на 80-ия етаж, когато самолетът се разбил в долния етаж. Тя пострадала тежко и получила сериозни изгаряния. Спасителите я натоварили на асансьора, за да я закарат в болница възможно най-скоро, но не знаели, че кабелите били повредени от взрива. Асансьорът се откъснал и Бети Лу полетяла от 75-ия етаж надолу.

  Г-ца Оливър обаче оцеляла за втори път. И до днес, тя държи рекорда на Гинес за оцеляла от най-високото падане с асансьор и само 5 месеца по-късно се върнала на работа в Емпайър Стейт Билдинг.

  1. Състезателят, оцелял след сблъсък с 220км/ч

  Дори в екстремния състезателен спорт, шофьорът Мартин Донъли може би е най-големият късметлия в историята.

  През 1990г, той бил в Испания, където се състезавал във Форумла 1 на пистата в Херес. Само за един миг, кариерата му приключила, когато неговият Лотус 102 се забил в бариера с 220км/ч.

  Донъли бил изхвърлен заедно със седалката, а болидът му се разлетял на хиляди парчета. Никой не смятал, че човек би могъл да оцелее при подобна катастрофа, но Донъли го направил. Сериозно пострадал обаче – два счупени крака, наранявания на белите дробове и мозъка, както и тежка кръвозагуба. Катастрофата била толкова жестока, че каската му се разцепила.

  Мартин Донъли се възстановил, макар да окуцял. Благодарение на него били въведени нови изисквания за безопасност във Формула 1, които вероятно са спасили живота на мнозина.

  1. Парашутистът, оцелял след падане от 3600м

  Майкъл Холмс бил сред топ 10 парашутистите в света и имал повече от 7000 скока зад гърба си. По време на един рутинен скок, на 3.6км над езеро Таупо в Нова Зеландия, се случило най-страшното.

  Както се вижда от записа от камерата на каската му, когато Холмс дърпа въжето на парашута си, нищо не се случва. Осъзнавайки, че парашутът му няма да се отвори, той се опитва да освободи резервния, но отново безрезултатно.

  Майкъл вижда, че смъртта е неизбежна и помахва за сбогом на камерата. Само секунди по-късно, записът приключва, когато парашутистът стига земята. Може би си мислите, че това било краят му, но Майкъл Холмс се отървал само с пробит бял дроб и счупен глезен.

  1. Пресичащото момиче, оцеляло след удар от две коли

  Да ви е минавало през ума, че да шофирате в големия трафик е като да сте във видеоигра? Поне точно на такова прилича записа на 14-годишно момиче, което пресича натоварено шосе в Санта Ана, Калифорния.

  Момичето пресичало неправилно през няколко платна, когато светофарът за пешеходците светел червено. То обаче стъпило на пътя въпреки това и било ударено то червен пикап. От удара, момичето полетяло пред черен седан, който я запратил в друга посока. Опитало се да се изправи, но не успяло заради нараняванията си.

  И двете коли избягали от мястото на инцидента, но шофьорът на червения пикап бил заловен по-късно същия ден, а другия – седмица по-късно. И двамата били обвинени в бягство от местопроизшествие. Ако са били останали, е нямало да ги обвинят в нищо, тъй като инцидентът не бил по тяхна вина.

  Момичето е изписано от болницата няколко дни по-късно с наранявания на крака, но в изненадващо добра форма след такъв инцидент.

  1. Родео клоунът, ударен от мълния два пъти в един ден

  Казват, че шансът да спечелите от тотото е същия като да ви удари мълния. 31-годишният тексасец Кейси Уогнър явно е трябвало да си купи два билета в деня на тази случка.

  Той участвал в годишно офроуд състезание, когато небето потъмняло и започнало да вали. Уогнър се скрил под едно дърво, чакайки негов приятел да отиде до тоалетната, когато видял как мълния поразила същото дърво, до което се намирал. „Видях проблясък и знаех какво следва. Знаех, че ще ме удари тока и помислих, че ще умра.“ Секунди по-късно, втора мълния уцелила Уогнър в ботуша и разтърсила цялото му тяло. „Усещането беше сякаш палеца ми се взриви.“

  Невероятно, но късметлията се отървал само с леки наранявания.

  1. Човекът, оцелял като по чудо след катастрофа и спечелил лотарията два пъти

  Нещата не изглеждали добре за шофьора на камион Бил Морган, който попаднал в ужасна катастрофа и получил фатален инфаркт, докато бил в смазаната кабина.

  След 14 минути в клинична смърт, Морган бил съживен, но останал в кома 12 дни. Лекарите посъветвали роднините му да спрат животоподдържащите го системи. Добре, че не ги послушали, защото година по-късно, напълно възстановилия се Морган предложил брак на приятелката си и тя се съгласила.

  Малко след това, той си купил лотариен билет за изтриване и спечелил автомобил за $17 000. По случай печалбата, Морган бил поканен в местна телевизия, за да разиграе изтриването на билета. За всеобщо изумление, той отново спечелил, този път $170 000!

  1. Човекът, отървал се на косъм от половин тон бекон

  Опаковчик на месо от Швеция избегнал смъртта, след като половин тон бекон се стоварил върху него.

  След като бил спасен и закаран в болница, било установен, че не е пострадал тежко. „Може да се каже, че това е доста необичаен инцидент.“ – казал говорител към полицията.

  1. Вестникарят, заседнал в предното стъкло на автомобил

  На 18 януари 2014г, Стивън Гоув от Уисконсин се прибирал с колелото си след като бил раздал всички вестници, когато бил ударен от кола, шофирана от пиян 20-годишен мъж.

  Тялото и колелото на Гоув заседнали в предното стъкло на автомобила, но шофьорът продължил да кара. Гоув бил в съзнание през цялото време и дори се обърнал към шофьора и му казал „Здравей. Аз съм човекът с колелото, който блъсна.“

  Младежът обаче не му обърнал внимание, продължил да кара, минал на знак „стоп“ и се блъснал в друга кола. Най-накрая, той спря и попитал Гоув кой е и какво прави в колата му.

  След като се измъкнал, Гоув бил откаран в болница, където зашили порязванията по главата му и извадили стъкла от очите му. И до днес, никой не може да каже как така шофьорът не е забелязал, че има човек на предното стъкло, нито защо 56-годишен мъж е разнасял вестници.

  1. Политик, оцелял след самолетна катастрофа по време на политическа кампания

  Бившият лидер на Британската партия на независимостта, Найджъл Фарадж, изкрещял, че е „най-големият късметлия на света“, след като оцелял след ужасяваща самолетна катастрофа.

  Самолетът развявал банер с името на партията, който се увил около опашката му. В резултат на това, Фарадж и спътниците му полетели към земята.

  Докато очаквал сблъсъка, Фарадж мислел за „живота и света“. След катастрофата, навсякъде се разляло гориво. „Бяхме приклещени вътре и навсякъде имаше гориво. Помислих си, че оцеляхме от удара, но сега ще изгорим.“ Това обаче не се случило.

  След като бил третиран от леки наранявания в болницата, Фарадж е изписан два дни по-късно.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link